Twitter ingenuncheaza in fata cenzurii. Vezi ce s-a schimbat

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:39
1593 citiri
Twitter ingenuncheaza in fata cenzurii. Vezi ce s-a schimbat

Twitter a anuntat ca are o noua putere: cenzurarea anumitor mesaje in tari care doresc acest lucru.

Astfel, Twitter va avea "abilitatea sa cenzureze continutul mesajelor unor indivizi in anumite tari - in timp ce restul lumii nu va fi afectat", au anuntat oficialii platformei de socializare pe blogul oficial al companiei.

Pana acum, in cazul in care un mesaj era considerat ofensator de un anumit stat, el era pur si simplu sters si, astfel, pierdut pentru totdeauna. De azi inainte, Twitter va putea cenzura mesajul doar pe teritoriul unui stat, in functie de cerintele acestuia.

Intr-un fel, scrie TechCrunch, miscarea Twitter este una buna, pentru ca nu aplica masura de cenzura asupra tuturor utilizatorilor retelei. Pe de alta parte, masura este una proasta pentru faptul ca limiteaza libertatea de exprimare.

Astfel, platforma sociala scuza deciziile unor state si le da puterea de a opri anumite mesaje mult mai usor. In conditiile in care compania este construita in jurul ideii de comunicare si de libera exprimare, noua decizie aduce in discutie daca principiile de baza ale Twitter mai exista sau au disparut in dorinta de a mentine site-ul activ in respectivele tari.

Din pacate, acesta pare a fi un pas logic facut de Twitter, la fel ca orice alta platforma online care doreste sa fie acceptata in intreaga lume. Concesiile si incalcarile de principii nu sunt ceva nou in industrie, iar decizia de a limita spatiul de cenzura pare oarecum mai acceptabila decat cealalta optiune - stergerea completa a unui mesaj, chiar si in tarile care nu l-ar considera ofensator.

Din pacate, astfel se deschid portile unei noi serii de concesii, odata ce liderii politici sau religiosi isi vor da seama ca acum isi pot lungi lista de subiecte si cuvinte care sa fie cenzurate.

#cenzura Twitter, #cenzura locala Twitter, #noi decizii Twitter, #platforma sociala Twitter , #Management