Program infernal: Seful Square si Twitter tine sedinte de 10 ore in fiecare luni

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 11:52
2794 citiri
Program infernal: Seful Square si Twitter tine sedinte de 10 ore in fiecare luni
Foto: Flickr/JD Lasica

Jack Dorsey, directorul executiv al Square si Twitter, si-a dorit intotdeauna sa ii calce pe urme lui Steve Jobs. A reusit sa se apropie de modelul acestuia in momentul in care a preluat conducerea concomitenta a celor doua companii, lucru realizat si de Jobs la Apple si Pixar.

Numai ca Dorsey a ajuns sa impuna un program infernal pentru restul subordonatilor de la Twitter si Square, care se plang ca au ajuns sa munceasca si 18 ore pe zi. Spre exemplu, fiecare zi de luni incepe cu o "revigoranta" sedinta de 10 ore, aminteste Business Insider.

In afara de cumulul de functii, Dorsey nu pare sa fi pasit prea mult pe urmele lui Steve Jobs, ambele companii aflandu-se in acelasi impas in care se aflau si in urma cu cateva luni.

In schimb, programul de lucru impus de manager este pe punctul de a-i epuiza pe unii angajati ai Twitter, nevoiti sa petreaca si cate 18 ore la locul de munca. Pentru ei, fiecare saptamana debuteaza cu sedinte infernal de lungi.

Dorsey isi imparte timpul intre sediile centrale ale celor doua firme, plasate la mai putin de 2 minute de mers pe jos unul de celalalt.

Nu da semne ca se simte confortabil in vreunul dintre ele din moment ce a refuzat amenajarea unui birou propriu sau a unei sali in care sa isi desfasoare linistit activitatea.

Timpul liber pe care il are intre cele doua servicii il petrece in cafeneaua Blue Bottle din spatele sediului Twitter.

De acolo se si indreapta luni dimineata, la ora 8:30 spre prima sedinta de 5 ore tinuta cu presedintele Twitter, Omid Kordestani, si alti 8 executivi din firma.

La ora 13:30, Dorsey poate fi vazut cum se grabeste sa strabata cei 200 de metri pana la sediul Square unde incepe o alta sedinta de 5 ore. In timpul acestor intalniri, directorul celor doua firme prefera sa nu aiba asupra sa un smartphone sau un laptop, pentru a nu fi deranjat.

Un model similar a fost adoptat si la Microsoft, directorul Satya Nadella recunoscand faptul ca tine sedinte lunare si de cate 8 ore cu directorii din companie. Insa, Dorsey este mult mai meticulos de atat.

Intr-un interviu din 2011, acesta recunostea ca si-a dedicat fiecare zi din saptamana unui sector din firma: lunea pentru afaceri si intalniri, martea pentru productie si dezvoltare, miercurea pentru marketing, joia pentru parteneriate si vinerea in sedinte de cultura corporatista.

Pana acum, doar presedintele executiv al Twitter se declara incantat de stilul de lucru al sefului sau: "Cand intra in birou ai sentimentul confortabil ca vorbesti cu o persoana cu picioarele pe pamant".

Chiar si asa, Kordestani are acum doua luni si jumatate petrecute in compania sefului sau workaholic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#conducere Twitter, #program munca Twitter, #Jack Dorsey , #Management