Iranul vrea turisti din SUA: Cu 500 de avioane rezolvam

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 16:10
4173 citiri
Iranul vrea turisti din SUA: Cu 500 de avioane rezolvam
Foto: Wikimedia

Iranul vrea sa beneficieze din plin de retragerea sanctiunilor economice impuse de Occident. Cum pretul petrolului nu evolueaza incurajator, liderii iranieni vor sa impulsioneze mai degraba turismul.

Pentru aceasta, Teheranul vrea sa reia legaturile aeriene directe cu Statele Unite, dupa ce cursele de pasageri dintre cele doua tari au fost suspendate odata cu declansarea Revolutiei Islamice in 1979, aminteste CNN Money.

Pentru a concura in cel mult sapte ani cu marile companii aeriene ale lumii, Iranul are nevoie de vreo 500 de avioane de pasageri noi-noute, dupa cum a calculat ministrul Transporturilor de la Teheran, Abbas Akhondi.

"Credem ca ne-ar trebui 100 de avioane pentru curse pe distante scurte si o flota de 400 de aeronave pentru zborurile internationale pe distante medii si lungi", a apreciat oficialul iranian intr-o conferinta de presa.

Pentru moment, autoritatile de la Teheran studiaza cu atentie ofertele primite de la companiile Boeing si Airbus, ultima avand sansa de a incheia un prim contract chiar in cursul acestei saptamani.

Iranul pare sa fi cazut de acord asupra unui contract de livrare cu Airbus a 114 aeronave noi, chiar daca un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze subiectul.

Semnarea contractului ar putea surveni joi, 28 ianuarie, in cursul vizitei pe care presedintele iranian Hassan Rouhani o va face la Paris.

Dupa 36 de ani

Primele avioane Airbus ar putea ajuta la reluarea curselor zilnice intre Teheran si New York, intrerupte in urma cu 36 de ani ca urmare a declansarii Revolutiei Islamice in Iran.

"Organizatia Aeronautica Civila din Iran si autoritatile americane poarta discutii pentru reluarea zborurilor directe intre noi si Statele Unite.

Aceste curse regulate erau comune inainte de declansarea Revolutiei Islamice si speram sa fie reluate in viitorul apropiat", a declarat directorul Iran Air, Farhad Parvaresh, pentru agentia IRNA.

Odata cu reducerea sanctiunilor internationale, Oficialii de la Teheran spera sa atraga in tara un numar cat mai mare de investitori, iar oferta turistica a Iranului s-ar putea dovedi o carte salvatoare.

"Pretul petrolului are un efect major asupra economiei noastre. In schimb, 90% din investitiile facute in turism sunt realizate de reprezentantii sectorului privat, iar acestia au continuat sa investeasca chiar si in perioada aplicarii sanctiunilor", a explicat ministrul Akhondi.

Deschiderea portilor aeriene ale Iranului este vazuta ca o buna oportunitate de a relua cursele catre aceasta tara si de catre marile companii aeriene din Occident.

Reprezentantii British Airways au confirmat recent ca sunt tentati de o revenire pe piata iraniana.

"Suntem interesati sa zburam catre Teheran si speram sa introducem aceste curse in reteaua noastra in viitorul apropiat", a explicat Willie Walsh, director executiv al IAG, compania care detine British Airways.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#sanctiuni economice Iran, #turism Iran, #flota aeronave, #zboruri directe Iran SUA , #Zbor avion