Bonusuri pentru turoperatorii romani care aduc turisti in Egipt

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 15:56
2248 citiri
Bonusuri pentru turoperatorii romani care aduc turisti in Egipt
Foto: Arhiva Ministerului de Turism al Egiptului

Ministerul de Turism al Egiptului schimba programul de sprijin dedicat turoperatorilor romani care efectueaza zboruri spre Egipt.

Incepand cu 1 noiembrie 2014 a fost pusa la dispozitie o noua schema de bonusare valabila un an intreg, pana pe 31 octombrie 2015, se arata intr-un comunicat transmis de institutie.

Daca initial, schema oferea sprijin pentru locurile neocupate din charterele catre Egipt, noua formula de sprijin s-a transformat intr-o schema de bonusare pentru locurile ocupate.

Cu cat tur operatorii vor aduce mai multi turisti in Egipt, cu atat mai mult vor fi recompensati de catre autoritatile egiptene. Schema are o abordare diferita, care se aplica atat charterelor, cat si zborurilor regulate sau a celor low cost. Pentru acest program s-au incheiat acorduri cu aeroporturile internationale din Luxor, Aswan si din Taba, oferindu-se astfel avantaje speciale.

Pentru obtinerea bonusurilor, cursele spre Egipt realizate de tur operatori romani trebuie sa indeplineasca anumite conditii:

1. Schema de bonusare pentru Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam si aeroporturile de pe coasta de Nord (El Alamein-Mersa Matruh)

Pentru charterele care zboara direct spre destinatiile Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam si catre aeroporturile de pe coasta de Nord (El Alamein-Mersa Matruh), vor obtine bonusuri toate cursele care pleaca cu un grad de ocupare de minim 50%.

In functie de durata zborului se ofera o suma de 30 de USD (EGP 210) pana la 40 USD (EGP 280), Romania incadrandu-se la bonusul de 40 USD. In momentul in care s-a atins un grad de ocupare de 50% , bonusul va fi platit pentru fiecare pasager suplimentar, pana la atingerea gradului de ocupare de 90%.

In cazul zborurilor regulate si a celor low cost o suma cumulativa de 8800 USD (EGP 62.832) va fi oferita pentru fiecare serie de 44 de zboruri (200 USD per zbor), aceasta suma inseamnand aproximativ 10% din costurile operationale pentru cele 44 de zboruri, pentru fiecare aeroport mentionat in tabel.

Sumele se vor plati catre companiile egiptene care opereaza la sol (ex. EGS, ASE) in numele companiilor aeriene romanesti care vor beneficia de programul de bonusare, la finalul unui semestru. In cazul curselor cu escala, se va lua in calcul gradul de ocupare al cursei in primul aeroport din care s-a plecat.

2. Schema de bonusare pentru Luxor, Aswan si Taba

Pentru zborurile catre Luxor, Aswan si Taba Noua, schema de bonusare are doua componente: bonusare directa in functie de gradul de ocupare per zbor si o componenta de bonusare indirecta.

Bonusarea directa se aplica in mod egal, pentru fiecare charter, zbor regulat sau zbor low cost. Cursele vor trebui sa atinga un grad de ocupare de minimum 40%. Suma oferita variaza intre 40 USD (EGP 280) si 50 USD (EGP 350), conform duratei de zbor, Romania incadrandu-se in categoria peste patru ore. In momentul in care se va atinge gradul de ocupare de 40%, bonusul va fi platit pentru fiecare pasager suplimentar, pana la atingerea gradului de 100%.

Exista si bonusuri indirecte

Pe langa acest sistem de bonusare direct, programul contine o serie de bonusari indirecte, precum: reducerea taxelor de aeroport (de exemplu pentru operare si aterizare) cu 75% pentru fiecare charter, zbor regulat sau zbor Low Cost, cu un maximum de 3000 USD per zbor ( 21000 EGP). Sumele vor fi platite catre Egyptian Airports Company (EAC) si catre companiile care opereaza la sol (EGS, ASE) in numele companiilor aeriene care beneficiaza de acest program, conform operatiunilor desfasurate in aeroporturile egiptene.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#bonus ministerul Egiptului charter, #schema bonusare turoperatori Egipt, #bonus Egipt , #Zbor avion