Turistii europeni nu mai sunt atrasi de strainatate: Vacantele in tara se dubleaza in 2014

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 16:51
1713 citiri
Turistii europeni nu mai sunt atrasi de strainatate: Vacantele in tara se dubleaza in 2014

In 2014, turistii europeni sunt asteptati sa petreaca mai mult timp in tara lor. Astfel, vacantelor locale ale europenilor vom consemna o crestere cu 114% - mai mult decat dublu fata de numarul celor care aleg sa isi petreaca vacanta in propria tara in 2013, arata datele referitoare la obiceiurile de calatorie prezentate de MasterCard in urma unui studiu efectuat de Euromonitor.

Franta conduce in topul natiunilor in care calatorii prefera sa se odihneasca si sa se relaxeze in propria tara decat in afara ei, urmata de Spania, Germania, Marea Britanie si Ucraina.

Numarul de 1,14 miliarde de calatori, care se estimeaza ca vor ramane in tara, arata faptul ca europenii aleg sa mearga in locuri cunoscute cand vine vorba de petrecerea timpului liber.

Analiza MasterCard asupra obiceiurilor de calatorie a aratat cat de mult adoptam vacantele pe plan local: un alt studiu, desfasurat de Comisia Europeana, a aratat ca in 2013 peste doi din cinci europeni si-au petrecut partea cea mai mare parte a vacantei in tara, iar mai putin de o cincime s-au aventurat in afara spatiului Uniunii Europene[1]1.

Acelasi raport a aratat ca europenii cauta locuri familiare, chiar de la inceput: peste jumatate (56%) dintre ei spun ca recomandarile de la prieteni, colegi si rude sunt cele mai imporante cand isi planuiesc vacantele. Chiar si atunci cand ajungem la destinatia de vacanta, cautam siguranta si confort in activitatile noastre: aproape jumatate (46%) dintre europeni au ales o vacanta la mare, in fata unei vacante mai aventuroase, in 2013.

"Cu atat de multe lucruri de oferit pe care le are Europa, nu este suprinzator ca turistii aleg sa ramana in propria tara. Europenii par sa evite presupusa anxietate data de parasirea zonei de confort, si tind sa explore zonele apropiate de ei. Indiferent de cat de departe sau de aproape alegem sa ne petrecem bine-meritatele vacante, explorarea destinatiilor alese si largirea orizonturilor nu trebuie sa fie o experienta stresanta", a declarat Javier Perez, Presedintele MasterCard Europe.

De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
#turisti europeni, #vacante europa , #Vacanta in Europa