Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parisul, capitala europeana preferata de chinezi in 2011

Parisul, capitala europeana preferata de chinezi in 2011


Capitala Frantei a inregistrat un numar record de 36,9 milioane de innoptari ale turistilor straini in 2011.

Vizitatorii din tarile emergente, in special din China au vizitat des Parisul anul trecut, spre deosebire de italieni, japonezi, britanici si spanioli, potrivit unui raport Reuters, citat de CPP Luxury.

Cu o crestere de 3,1% in 2011 fata de anul precedent, gradul de ocupare al hotelurilor din Paris au atins 36,9 milioane de innoptari pentru prima data in istorie. Rata de ocupare a hotelurilor din capitala franceza a ajuns anul trecut la 79,5%, cu o crestere de 2,3% de la an la an.

Pentru a explica aceasta crestere in ciuda crizei globale, Biroul de Turism face referire la turistii straini din tarile in curs de dezvoltare. China se afla astfel pe primul loc cu o crestere de 21,6% la numarul innoptarilor inregistrate in 2011 in Paris.

De asemenea, in ultimii doi ani, s-a observat o crestere de 42% a numarului de turisti americani care au innoptat in capitala franceza.

Turismul de afaceri este, de asemenea, infloritor, inregistrand cresteri de 11,8% ale numarului de innoptari, in ultimii doi ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2052 ori