Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Operatorii in turism: Preturile pentru cazare raman la acelasi nivel din 2012

Operatorii in turism: Preturile pentru cazare raman la acelasi nivel din 2012


Companiile din turism estimeaza cresteri ale numarului de turisti in perioada sarbatorilor de Paste cu 5%, un grad de ocupare de 95% al pensiunilor din tara, intrucat preturile raman la acelasi nivel ca in 2012, au declarat participantii la Targul International de Turism Berlin 2013.

"Cresterea din anul 2012 pentru turismul la pensiunile din tara a fost de 10%. In 2013 estimam o crestere de 5%. De Paste, ne asteptam ca gradul de ocupare sa fie de 90 - 95%, deoarece preturile vor romane la acelasi nivel. Ponderea turistilor straini de sarbatori, este, de regula, mica, de mai putin de 10%", a declarat directorul general al Inforturism Media, Doru Marculescu.

De asemenea, ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini, a precizat ca se asteapta la o crestere a numarului de turisti, in perioada sarbatorilor de Paste.

"As vrea ca pe Paste sa avem o crestere a numarului de turisti, asa cum imi doresc sa avem o crestere a produselor romanesti pe piata Romaniei. Gradul de ocupare a fost foarte mic anul trecut, nu stiu daca este real, avem probleme si la statistica si la inregistrarea turistilor.

De Paste, asteptarea mea privind turistii din Germania este mare, pentru ca sunt multi germani care au inca rude in Romania", a spus ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini.

Pentru perioada de primavara, agentiile de turism anticipeaza o crestere a cererilor pentru vacante tip city-break si o crestere de 10% pe turismul intern de Paste.

"Pentru perioada de primavara, agentiile de turism anticipeaza o crestere a cererilor pentru vacante tip city-break in destinatii precum Viena, Praga, Budapesta, Cipru sau Portugalia.

Pentru vacantele din perioada Pastelui estimez o crestere de minim 10% pe turismul intern fata de aceeasi perioada a anului trecut, crestere datorata si perioadei mai lungi de concedii din preajma Pastelui", a declarat Razvan Pascu, consultant in turism si director al agentiei de PR si Marketing in Turism Travel Communication Romania.

50 de operatori economici din domeniul turismului, autoritati locale si asociatii de promovare a zonelor turistice romanesti participa in 2013 la Targul International de Turism Berlin.

Cu un numar de peste 11.163 expozanti, din peste 188 de tari, Bursa Internationala de Turism de la Berlin (ITB) a inregistrat in 2012 un numar de 11.127 de specialisti si 60.000 de vizitatori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1483 ori