Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nordul Oteniei si Banatul au potential pentru turismul rural

Nordul Oteniei si Banatul au potential pentru turismul rural

Pensiunile de trei margarete, construite in zone cu potential turistic si cultural, precum Nordul Olteniei si Banatul aduc o amortizare a investitiei intr-un termen relativ scurt, a declarat pentru Money Channel sefa Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural - ANTREC, Maria Stoian.

Nordul Olteniei si Banatul sunt zone care vor avea un potential turistic important in urmatorii ani, intrucat au numeroase puncte de atractie turistice si culturale precum manastiri, pesteri si o infrastructura care permite accesul in aceste zone, a precizat directorul general al ANTREC.

O pensiune familiala de trei margarete are nevoie de circa 150 metri patrati construiti, maximum sase camere spatioase (16 metri patrati fiecare), grup sanitar propriu si un spatiu exterior foarte bine ingrijit, specific zonei. Investitia intr-o astfel de locuinta ajunge in medie la 50.000 euro (indiferent de tipul de material de constructie - lemn, caramida ori cofraje). Proprietarul unei astfel de pensiuni poate incasa 80 lei pentru o camera pe noapte, respectiv 60 lei de persoana pentru trei mese zilnice.

In opinia directorului ANTREC, schimbarile climatice care au adus ninsori slabe in zonele montane si zile innorate pe litoral in sezonul estival ar putea fi contracarate prin amenajarea unor spatii de petrecere a timpului liber. "Daca schiul nu mai reprezinta o activitate constanta care sa aduca profit, trebuie dezvoltata partea de divertisment de tipul "indoor". In pensiunile din mediul rural pot fi amplasate piscine acoperite, sali de bowling, fitness sau mese de biliard, activitati prin care turistii sa nu depinda de vreme", a precizat Maria Stoian. printre alte activitati atractive mentionate de aceasta sunt plimbarile cu caruta sau vizitarea diferitelor obiective turistice din zona. Maria Stoian a adaugat ca salile de fitness ori sauna sunt destul de solicitate in unele case de vacanta din tara.

Pentru ca o pensiune sa fie atractiva pentru turisti, aceasta trebuie construita dupa un plan de afaceri, in functie de tipul clientelei, punctele de atractie turistica si de infrastructura. In zonele montane ideale sunt locuintele din lemn sau piatra, cu terase incapatoare pentru zilele ploioase si foisor in curte. La o casa de vacanta pe litoral se va pune accentul pe terasa, curte si alei care trebuie sa fie bine ingrijite, a mai recomandat Stoian.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1152 ori