Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Legea turismului ar putea fi adoptata in toamna (Sulfina Barbu)

Legea turismului ar putea fi adoptata in toamna (Sulfina Barbu)

Sulfina Barbu isi doreste ca Legea turismului sa fie functionala cel putin zece ani si crede ca aceasta ar putea intra in vigoare din toamna anului 2011, conform Medifax.

"Ne dorim ca aceasta lege sa devina o lege cadru pentru dezvoltarea turismului in Romania, o lege care sa reglementeze nu numai turismului de pe litoral, ci si turismul din celelalte zone, ma refer la turismul rural, la turismul montan, la agroturism, la toate zonele, la turismul balneo si ne dorim ca aceasta lege sa fie functionala cinci-zece ani de acum incolo si sa nu mai fie necesara modificarea ei.

Consultarile pe care le avem pe fiecare articol in parte cred ca sunt benefice, avem o serie de amendamente care deja au fost acceptate si sunt amendamente care au ramas in discutie intre minister, membri comisiei si ceilalti participanti la dezbateri", a declarat, miercuri, Sulfina Barbu, in statiunea Olipm, unde deputatii din Comisia de Administratie Publica s-au intrunit pentru a analiza proiectul Legii turismului.


Sulfina Barbu considera ca Legea Turismului va duce la finantarea cu prioritate a lucrarilor de infrastructura de catre Guvern si va determina o mai buna colaborare intre autoritatile centrale si locale.


"In primul rand, finantarea lucrarilor de infrastructura cu prioritate de Guvern prin MDRT este o prevedere din aceasta lege si elaborarea metodologiilor pentru toate tipurile de obiective turistice, care astazi vedem ca nu sunt reglementate, ma refer aici inclusiv la monumentele istorice, la obiectivele turistice in care avem resurse cu caracter terapeutic si la multe alte obiective.


De asemenea, in privinta colaborarii dintre autoritatile centrale si autoritatile locale, am prevazut ca toate metodologiile, toate avizele si absolut toate proiectele se elaboreaza de catre autoritatile centrale in colaborare cu autoritatile locale altfel nu cred ca cineva poate sa dezvolte turismul in Romania de unul singur, nici operatorii nu pot sa o faca singuri fara reglementari clare, nici autoritatile centrale si locale nu pot sa faca fara operatori puternici", a explicat Sulfina Barbu.


Ea a precizat ca Legea turismului ar putea intra in vigoare din toamna.


"Eu cred ca suntem pe un drum bun si daca reusim in aceasta toamna, si asta ne-am propus, ca in primele sedinte sa dam votul final pe lege si apoi sa fie dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, Camera Deputatilor fiind camera decizionala, putem sa avem in aceasta toamna o lege a turismului si autoritatile au mult de lucru dupa aprobarea acestei legi, inclusiv proiecte si programe cu prioritizarea lor din punct de vedere investitional", a afirmat Sulfina Barbu.


Deputatii din Comisia de Administratie Publica se intrunesc, miercuri si joi, pe litoral, in statiunea Olimp, unde vor analiza proiectul Legii turismului, iar la dezbateri participa reprezentanti ai autoritatilor locale, ai patronatelor si asociatiilor de promovare de pe litoral si ai Ministerului Turismului.


Proiectul care reglementeaza acest domeniu este initiat de Guvern si a fost adoptat de Senat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1427 ori
Citeste mai multe despreturism lege turism sulfina barbu