Legea turismului ar putea fi adoptata in toamna (Sulfina Barbu)

Miercuri, 03 August 2011, ora 16:51
1712 citiri
Legea turismului ar putea fi adoptata in toamna (Sulfina Barbu)

Sulfina Barbu isi doreste ca Legea turismului sa fie functionala cel putin zece ani si crede ca aceasta ar putea intra in vigoare din toamna anului 2011, conform Medifax.

"Ne dorim ca aceasta lege sa devina o lege cadru pentru dezvoltarea turismului in Romania, o lege care sa reglementeze nu numai turismului de pe litoral, ci si turismul din celelalte zone, ma refer la turismul rural, la turismul montan, la agroturism, la toate zonele, la turismul balneo si ne dorim ca aceasta lege sa fie functionala cinci-zece ani de acum incolo si sa nu mai fie necesara modificarea ei.

Consultarile pe care le avem pe fiecare articol in parte cred ca sunt benefice, avem o serie de amendamente care deja au fost acceptate si sunt amendamente care au ramas in discutie intre minister, membri comisiei si ceilalti participanti la dezbateri", a declarat, miercuri, Sulfina Barbu, in statiunea Olipm, unde deputatii din Comisia de Administratie Publica s-au intrunit pentru a analiza proiectul Legii turismului.

Sulfina Barbu considera ca Legea Turismului va duce la finantarea cu prioritate a lucrarilor de infrastructura de catre Guvern si va determina o mai buna colaborare intre autoritatile centrale si locale.

"In primul rand, finantarea lucrarilor de infrastructura cu prioritate de Guvern prin MDRT este o prevedere din aceasta lege si elaborarea metodologiilor pentru toate tipurile de obiective turistice, care astazi vedem ca nu sunt reglementate, ma refer aici inclusiv la monumentele istorice, la obiectivele turistice in care avem resurse cu caracter terapeutic si la multe alte obiective.

De asemenea, in privinta colaborarii dintre autoritatile centrale si autoritatile locale, am prevazut ca toate metodologiile, toate avizele si absolut toate proiectele se elaboreaza de catre autoritatile centrale in colaborare cu autoritatile locale altfel nu cred ca cineva poate sa dezvolte turismul in Romania de unul singur, nici operatorii nu pot sa o faca singuri fara reglementari clare, nici autoritatile centrale si locale nu pot sa faca fara operatori puternici", a explicat Sulfina Barbu.

Ea a precizat ca Legea turismului ar putea intra in vigoare din toamna.

"Eu cred ca suntem pe un drum bun si daca reusim in aceasta toamna, si asta ne-am propus, ca in primele sedinte sa dam votul final pe lege si apoi sa fie dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, Camera Deputatilor fiind camera decizionala, putem sa avem in aceasta toamna o lege a turismului si autoritatile au mult de lucru dupa aprobarea acestei legi, inclusiv proiecte si programe cu prioritizarea lor din punct de vedere investitional", a afirmat Sulfina Barbu.

Deputatii din Comisia de Administratie Publica se intrunesc, miercuri si joi, pe litoral, in statiunea Olimp, unde vor analiza proiectul Legii turismului, iar la dezbateri participa reprezentanti ai autoritatilor locale, ai patronatelor si asociatiilor de promovare de pe litoral si ai Ministerului Turismului.

Proiectul care reglementeaza acest domeniu este initiat de Guvern si a fost adoptat de Senat.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#turism, #lege turism, #sulfina barbu , #Turism rural