Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Geoturismul, avantajul Romaniei la Targul de Turism din Norvegia

Geoturismul, avantajul Romaniei la Targul de Turism din Norvegia
Ambasada Romaniei la Oslo si Biroul National de Promovare si Informare Turistica Stockholm anunta ca Romania va participa la Targul International de Turism din Norvegia Reiseliv 2006 Romania va participa la Targul International de Turism din Norvegia Reiseliv 2006 (Olso, Lillestrom) cu pavilion national D03-11, organizat de Autoritatea Nationala pentru Turism si Biroul National de Promovare si Informare Turistica Stockholm.
Romania este a treia tara din lume, dupa Norvegia si Honduras, care a semnat la 28 septembrie 2005, Carta National Geographic privind promovarea geoturismului. Geoturismul va ajuta Romania sa isi foloseasca avantajele competitive tinand cont de faptul ca, prin respectarea principiilor Cartei, se pot scoate in evidenta bogatiile naturale si culturale ale tarii, distingand-o de alte destinatii.

Potrivit vice-presedintelui National Geographic Society, John Francis A"geoturismul se concentreaza pe acele atribute care fac un loc demn de vizitat. Este vorba despre ceea ce reprezinta locurile. Este vorba despre ceea ce face un loc diferit de celalalt. Geoturismul include nu doar flora si fauna, care reprezinta fundamentul pentru turismul bazat pe natura, dar si siturile istorice si arheologice, peisajele, arhitectura traditionala, muzica locala, arta culinara specifica, mestesugurile, dansurile si alte arte A- lucruri care se gasesc din abundenta in RomaniaA".

In Romania, Autoritatea Nationala pentru Turism, impreuna cu USAID si in colaborare cu organizatii precum ANTREC (Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural), ATRT (Asociatia pentru Turism Rural in Transilvania), AER (Asociatia pentru Ecoturism din Romania) si Junior Achievement Romania au inceput deja sa identifice cai suplimentare pentru informarea si educarea populatiei locale asupra mijloacelor in care se poate contribui, prin turism, la dezvoltarea destinatiilor alese.

Aceste activitati includ printre altele promovarea oportunitatilor de turism rural din Transilvania, asistenta in promovarea tipurilor de geoturism cu ocazia targurilor internationale de turism si recunoasterea importantei turismului bazat pe mostenirea culturala si naturala.


Bloombiz.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 899 ori