Constantin: Turismul rural din Gorj a beneficiat de 3,43 milioane de euro din fonduri europene

Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 09:57
1761 citiri
Constantin: Turismul rural din Gorj a beneficiat de 3,43 milioane de euro din fonduri europene

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca in judetul Gorj au intrat in ultimii ani 3,43 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului rural din cele 188 milioane de euro disponibile la nivel national pentru acest sector in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Daniel Constantin si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, au fost prezenti vineri la evenimentul "Zilele Turismului Gorjean".

Ministrul Agriculturii a apreciat initiativa autoritatilor judetene de a organiza acest eveniment si a promis ca va analiza oportunitatile prin care obiectivele si activitatile turistice din judetul Gorj pot fi puse mai bine in valoare.

"Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a oferit foarte multe oportunitati de a pune in valoare turismul rural si agroturismul. Cred ca mai este foarte mult loc de a imbunatati activitatea care a existat in Gorj, din acest punct de vedere analizand ca si viitor PNDR, care are o valoare mai mica decat acesta, de 7,1 miliarde de euro, incercam sa avem o componenta de dezvoltare a activitatilor turistice din mediul rural.

Pe masura 313, incurajarea activitatilor turistice, daca la nivel national am avut 188 de milioane de euro, in judetul Gorj au intrat pe proiecte doar 3,43 de milioane de euro, cred ca mai este foarte mult loc. Cred ca un eveniment ca acesta ne ofera oportunitatea de a prezenta oferte pentru dezvoltarea turismului", a declarat Constantin.

Promovarea in online, tot mai importanta

Ministrul Costoiou, de origine gorjean, a declarat ca este un mare sustinator al turismului local, adaugand ca acesta trebuie promovat tot mai mult si in mediul on-line.

"Gorjul beneficiaza de cateva avantaje, in afara celor naturale, in afara celor create de Brancusi. Este foarte important ca turismul gorjean sa se vada si online, pot spune ca am discutat in aceste saptamani, dupa ce reprezentantii Google l-au vizitat pe premier, despre posibilitatea ca Gorjul sa poate fi prezentat pe aceasta platforma. Trebuie sa fim in pas cu lumea", a spus Costoiu.

In cadrul "Zilelor Turismului Gorjean" vor avea loc infotripuri, festivaluri turistice, culturale si de folclor, vernisaje si spectacole. "Acest eveniment debuteaza astazi la cea de-a treia editie, fiind demonstrat foarte clar ca ne preocupa turismul in Gorj, in primul rand ca suntem aici, la Brancusi acasa, si turismul national", a declarat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu.

In cadrul evenimentului a fost lansat si noul album al Gorjului, "Acasa la Brancusi", care cuprinde cinci capitole: "Cerul si pamantul Gorjului","Istorie, credinta, traditie", "Peisaje citadine", "Gorjul artistic" si "Gorjeanul".

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#Daniel Constantin turism rural, #fonduri europene turism rural, #promovare online turism, #Zilele Turismului Gorjean , #Turism rural