Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O retea de spitale private din Turcia vrea sa intre pe piata din Romania

O retea de spitale private din Turcia vrea sa intre pe piata din Romania

Medicana Hospital, una dintre cele mai mari retele de spitale private din Turcia, intentioneaza sa intre pe piata din Romania si Bulgaria, pentru a profita de turismul medical din Uniunea Europeana (UE), potrivit publicatiei Today's Zaman.

"Recent, am initiat diferite proiecte in Romania si Bulgaria, ambele state fiind membre ale UE. Miscarea libera a pacientilor pe teritorilul UE va asigura spitalelor noastre un flux constant de clienti", a declarat presedintele consiliului de directori al Medicana Hospital, Huseyin Bozkurt.


El a precizat ca investitiile si operatiunile din Romania si Bulgaria vor fi sustinute de miscarea libera a doctorilor si asistentelor intre granitele Uniunii.


Potrivit lui Bozkurt, Medicana isi extinde activitatea in alte tari in special prin transfer de tehnologie si expertiza, si mai putin prin investitii directe.


Compania vrea, totodata, sa intre pe segmentul administrarii de spitale in state din Balcani, Orientul Mijlociu, Asia Centrala sau Africa de Nord.


La nivel mondial, industria turismului medical genereaza anual venituri de 100 miliarde dolari, din care Turciei ii revin 500 milioane dolari. Medicana detine cinci spitale private in Turcia.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1922 ori
Citeste mai multe desprespital sanatate turism medical