Vacanta de iarna nu s-a terminat? Vezi care sunt traseele montane accesibile

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 00:00
4671 citiri
Vacanta de iarna nu s-a terminat? Vezi care sunt traseele montane accesibile

O drumetie pe munte ar putea fi vacanta ideala pentru cei care iubesc miscarea in aer liber. Muntele poate fi locul in care iti incarci bateriile si atunci de ce sa il eviti iarna?

Iata care sunt traseele montane accesibile si pe perioada iernii, potrivit Alpinet.org.

Bucegii sunt fara doar si poate cea mai vizitata zona de catre locuitorii capitalei. Prin urmare sunt si muntii cu cele mai multe trasee turistice. Daca alegi sa pleci pe un straseu din Sinaia, trebuie sa stii ca singurul disponibil este cel pana la cota 1400. Traseul Sinaia - Cota 1400 poate fi parcurs pe drumul de iarna, intrucat drumul de vara este expus avalanselor.

Pe timpul iernii, nu ai foarte multe optiuni de trasee daca alegi sa pleci din Busteni. O varianta ar putea fi sa urci cu telecabina pana la Babelele si sa legeti un traseu de pe platoul Bucegilor. Atentie insa, telecabina poate sa nu mai functioneze daca este vant puternic sau daca se inregistreaza temperaturi sub minus 15 grade Celsius.

Traseele accesibile iarna care au ca punct de plecare statiune Predeal sunt cele spre Cabana Trei Brazi, Poiana Secuilor, spre varful Cristianu Mare (acest traseu este practicabil in aceasta perioada cand poteca nu e foarte inzapezita).

Din Brasov ai mai multe optiuni de drumetie, toate traseele Brasov-Poiana Brasov-Cristianu Mare fiind practicabile iarna.

De la Rasnov se poate ajunge la Malaesti pe traseul dinspre cabana Diham, prin valea Glajariei. De la Malaiesti puteti urca pana la cabana Omu, cu conditia sa aveti un echipament adecvat. Cabana Omu este inchisa pe perioada iernii, existand posibilitati de refugiu doar la statia meteo din apropiere, iar la Malaiesti singura posibilitate de cazare este tot adapostul salvamont.

De la Timisu de Jos spre Piatra Mare, este accesibil traseul familial Dambu Morii-Piatra Mare, fiind interzis cel spre Sapte Scari.

In muntii Piatra Craiului se pot parcurge traseele: cabana Plaiul Foii-refugiul Spirla si Zarnesti-cabana Curmatura.

Im muntii Fagaras sunt recomandate, p perioada iernii doar drumurile de acces catre cabanele Sambata, Barcaciu, Negoiu, Podragu. La Balea Lac se ajunge cu telecabina dinspre Balea Cascada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#excursii la munte, #expeditii pe munte, #trasee montane iarna , #Turism in Romania