Unde sarbatoresc romanii Revelionul: Brasovul si Viena se afla in topul preferintelor, iar Mamaia e destinatia cea mai ieftina

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 17:49
3396 citiri
Unde sarbatoresc romanii Revelionul: Brasovul si Viena se afla in topul preferintelor, iar Mamaia e destinatia cea mai ieftina
Foto: CC0 Creative Commons

Majoritatea romanilor care s-a hotarat sa calatoreasca de Anul Nou a ales destinatii externe, multe fiind orase din tarile vecine, in conditiile in care Brasovul ocupa primul loc in clasamentul preferintelor, iar Capitala ocupa pozitia 26, conform unei analize realizate de o platforma hoteliera, remisa miercuri AGERPRES.

"La fel ca cehii, sarbii sau slovenii, datele arata ca romanii sarbatoresc Anul Nou in strainatate, unsprezece destinatii din Top 20 fiind in afara tarii. Cele mai multe destinatii sunt din tarile vecine. Printre acestea se numara Viena, Budapesta sau Praga", se precizeaza in analiza.

In top 20 destinatii alese de romani pentru a petrece Anul Nou, primele trei locuri sunt ocupate de destinatii montane autohtone - Brasov, Predeal si Poiana Brasov. Preturile pe care romanii sunt dispusi sa le aloce pentru cazarea/noapte in aceste destinatii fiind intre 580 lei (Brasov) si 780 de lei (Predeal).

Cea mai scumpa destinatie, din punct de vedere al cazarii, este Dubai, cu 1.422 lei/noapte, oras aflat pe locul 4 in topul preferintelor.

Conform bugetului planuit pentru cazarea in noaptea de Anul Nou, Mamaia este destinatia cea mai ieftina, cu 260 de lei.

Cei care aleg Branul, si-au bugetat pentru cazare 780 lei/noapte, iar pentru Sinaia aproape 1.000 lei/noapte.

Conform analizei Trivago, anul acesta romanii prefera destinatii mai calduroase pentru perioade mai indelungate.

In Top 20 destinatii se mai afla Bansko (Bulgaria - locul 7), Sibiu (8), Paris (9), Roma (locul 10), in timp ce Azuga, Istanbul si Barcelona ocupa ultimele trei locuri in Top 20.

Amsterdam (locul 17) este cea mai scumpa destinatie europeana, in afara celor din Romania, bugetul alocat de romani fiind de 920 de lei/noapte.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#destinatii Anul Nou , #Turism in Romania