Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turismul romanesc ramane sub standardele cerute de turisti

Turismul romanesc ramane sub standardele cerute de turisti
Majoritatea unitatilor de cazare in functiune sunt sub standardul solicitat de turisti, in conditiile in care clientii cer permanent cazare de calitate mai buna, se arata in Master Planul pentru dezvoltarea turismului din Romania, prezentat luni de reprezentantii Organizatiei Mondiale a Turismului si autoritatile romane.

Potrivit documentului elaborat de consultantii internationali si expertii romani, sistemul actual de clasificare a cazarii este inutil de complex si dificil de evaluat.

Expertii recomanda introducerea unui sistem revizuit de evaluare a calitatii, care sa includa standardele de servire si facilitatile, precum si imbunatatirea semnificativa a unor spatii de cazare de standard scazut pana la un nivel de cel putin trei stele.

Se recomanda construirea unor proprietati de patru si cinci stele, avand un stil arhitectonic corespunzator mediului si imprejurimilor, imbunatatirea spatiilor de cazare de standard mediu si transformarea unor spatii de cazare de standard scazut pentru a fi utilizate in alte scopuri - cazare studenti, birouri - sau scoaterea completa din sector.

Master Planul avertizeaza totodata asupra unui mare dezechilibru intre oferta actuala de cazare si cererea estimata.

Pe baza unei rate teoretice de ocupare de 65 la suta, exista o cerere imediata pentru camere cu standard ridicat (patru si cinci stele), spatiile de doua si trei stele sunt suficiente pana in anul 2020, iar pentru camere cu standard scazut (o stea sau neclasificate) cererea este dubla.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 800 ori