Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turismul romanesc ar putea atrage investitii de 64 miliarde euro

Turismul romanesc ar putea atrage investitii de 64 miliarde euro

Investitiile in turismul din Romania s-ar putea ridica la 64 miliarde de euro in urmatorii patru-cinci ani, a declarat la o conferinta de presa organizata la Bursa Internationala pentru Turism de la Berlin, ministrul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi.'Pentru dezvoltarea turismului si pentru promovarea lui, Romania va beneficia de fonduri europene de 32 miliarde euro, in urmatorii cinci ani. Pentru fiecare euro investit in dezvoltarea turismului, va fi atras de catre investitorii privati inca unul', a explicat ministrul.


Germania este primul partener al Romaniei in privinta schimburilor comerciale.


'Speram ca investitorii germani sa fie atrasi, in viitor, si de domeniul turismului, asa cum sunt de constructii', a adaugat Silaghi.

Reprezentantii autoritatilor din Romania prezenti la BIT au declarat ca motivul pentru care investitorii straini nu sunt atrasi de domeniul turismului este infrastructura din tara, care nu satisface nevoile operatorilor.


Pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, Romania trebuie sa cheltuiasca suma de 330 milioane euro, pana in 2013, potrivit secretarului de stat pentru turism, Lucia Morariu.


Pentru promovarea turistica, Romania are alocata suma de 150 milioane euro, iar pentru dezvoltarea turismului balnear, 800 milioane euro, pana in 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1354 ori