TUI: Pentru turistii germani, Romania este o pata neagra

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 16:45
1885 citiri
TUI: Pentru turistii germani, Romania este o pata neagra

Romania este o pata neagra pentru turistii germani si are o imagine care sufera masiv, iar acesta este unul dintre motivele pentru care TUI aduce anual pe litoralul romanesc sub 1.000 de turisti, iar in Bulgaria 250.000, a declarat joi Dragos Anastasiu, reprezentantul TUI in Romania.

"Turistii germani fie nu vad Romania, nu stiu absolut nimic despre Romania, este o gaura, o pata neagra. N-au auzit nimic, nici de bine, nici de rau. Sunt insa destul de multi care asociaza Romania cu lucrurile care s-au intamplat in ultimii 20 de ani, incepand de la omorarea unui presedinte in ziua de Craciun, mineriade, val de azilanti si tot felul de furaciosi la banci...", a spus Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, care reprezinta din toamna anului 2010 interesele concernului TUI in Romania.

El crede ca turistii care vin in Romania sunt incantati, pentru ca asteptarile lor sunt minime.

"Realitatea noastra, asa cum este ea, fara autostrazi, fara spatii verzi, cu caini vagabonzi si asa mai departe, oricum este mai buna decat perceptia", a afirmat Anastasiu.

Imaginea Romaniei sufera masiv

Acesta a adaugat ca imaginea Romaniei in strainatate "sufera masiv", dar stie ca lucrurile sunt pregatite la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru ca proiectele de promovare sa inceapa in 2013, spre mijlocul anului, si sa fie la "turatie maxima" in 2014.

"Masurile luate pe partea de promovare, la nivel local, nu le stiu. Stiu ca au fost fondurile europene absorbite la nivel de principiu, adica se pot lua banii, stiu ca proiectul de promovare a Romaniei este facut si stiu ca acest lucru va demara in urmatoarele luni", a spus el.

Intrebat daca statul a sprijinit turismul in acest an, reprezentantul TUI a afirmat: "Anul asta nu s-a simtit aproape nimic".

Potrivit sefului Eurolines, Romania a disparut din aceasta toamna din cataloagele TUI pentru ca germanii au redus cu 30% volumul ofertelor tiparite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#turisti germani Romania, #turisti TUI, #TUI opratiuni piata Romania , #Turism in Romania