Telegondola Sinaia:Primaria a achitat rata, insa firma de leasing refuza banii

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 21:35
2100 citiri
Telegondola Sinaia:Primaria a achitat rata, insa firma de leasing refuza banii

Situatia telegondolei de la Sinaia este in continuare incerta, Primaria sustinand ca a achitat rata finala, in timp ce firma de leasing refuza sa accepte plata spunand ca nu exista baza legala, iar procedura de executare silita in acest caz a fost suspendata temporar.

"Ieri am achitat si ultima rata, in total 7,7 milioane de euro, bani proveniti de la Guvernul Romaniei si din bugetul local", a declarat pentru primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.

Situatia parea sa fi fost remediata, insa este prea tarziu. Firma de leasing are ordin de executare silita si nu vrea sa renunte la instalatie.

"Intr-un gest nebunesc, acum mi-a virat banii pe ultima luna. Si le-am returnat banii inapoi, ca suma necuvenita. Eu nu inteleg cum au facut ei plata daca nu au factura", declara pentru Pro TV Costin Marian Francu, patronul firmei de leasing Dunarea IFN, adaugand ca exista posibilitatea ca, la finalul procesului, sa mute instalatia de la Sinaia.

Judecatoria Sinaia a dispus, miercuri, cu o zi inainte de executarea silita a telegondolei din Sinaia de catre firma de leasing Dunarea IFN SA, suspendarea provizorie a executarii silite asupra telegondolei, hotararea instantei nefiind supusa niciunei cai de atac.

Joi, aproximativ 400 de persoane, locuitori ai orasului Sinaia, au organizat un protest spontan in zona telegondolei, manifestandu-si nemultumirea fata de demersurile societatii Dunarea IFN SA. Protestul a avut loc in conditiile in care la ora 10.00 era programata executarea silita care a fost suspendata prin hotararea de miercuri a Judecatoriei Sinaia.

In urma suspendarii, executorul si firma de leasing nu s-au mai prezentat.

Telegondola din Sinaia este disputata de Primarie si de firma de leasing, respectiv Dunarea IFN SA, dupa ce Primaria Sinaia nu a achitat la timp o rata 300.000 de euro, dintr-un contract total de 7,6 milioane de euro, din care 2,3 milioane proveneau din fonduri guvernamentale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#Telegondola Sinaia, #disputa telegondola Sinaia , #Turism in Romania