Sistemul all inclusive: Obezitatea dauneaza grav turismului

Vineri, 16 Martie 2012, ora 18:16
3069 citiri
Sistemul all inclusive: Obezitatea dauneaza grav turismului

Sistemul all inslusive in hoteluri este "marul discordiei intre patronatele din turism si minister. Diversitatea si cresterea numarului de turisti sunt cerintele ministerului, insa patronatele cred ca acest sistem ar provoca grav sanatatii consumatorilor.

Sistemul all inclusive in hoteluri duce la obezitate, consum mare de alcool si risipa, a declarat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, ca reactie la declaratia ministrului Cristian Petrescu potrivit caruia introducerea sistemului ar creste numarul turistilor.

"Pentru ca sunt medic de profesie va pot spune ca sistemul all inclusive dauneaza grav sanatatii. El duce la obezitate, consum mare de alcool si risipa", a spus Murad, care detine mai multe hoteluri pe litoral si in Bucuresti.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, a declarat saptamana trecuta, la targul de turism de la Berlin, ca hotelierii de pe litoral castiga mai mult din mancare daca nu vand pachete all inclusive, desi acest sistem le-ar aduce mai multi turisti.

"Parerea mea este ca pierd turisti si evident ca pierd, dar daca dansilor le convine sa tina hotelurile asa, fara all inclusive, si calculele lor releva ca merita asa, e afacerea dansilor".

El afirma ca hotelierii ar trebui sa inteleaga ca un profit mai mic de la mai multi oameni poate fi egal cu un profit mai mare de la mai putini turisti.

"Cei care ar trebui sa ofere aceste pachete all inclusive au alte interese. Probabil ca nu sunt atat de rentabile pentru ei cum sunt mesele daca le vand separat", a spus ministrul.

Traian Badulescu: All inclusive dauneaza doar intr-o limita

Din prespectiva consultantului in turism Traian Badulescu sistemul all inclusive in Romania nu functioneaza pentru ca romanii nu sunt convinsi ca turismul la noi nu este ca cel din Bulgaria sau Turcia.

"Eu as fi mai nuantat. All inclusive dauneaza doar intr-o limita. Care ar fi secretul: lumea mananca si bea mult primele trei zile, dupa aia se cam satura si nici nu mai consuma asa de mult, deci este chiar economic pentru un sejur de sapte nopti. Cine mananca mult o poate face acasa si oriunde".

"Parerea mea este ca la noi nu merge all inclusive-ul pentru ca hotelierii sutin ca nu cere publicul roman. Au fost hoteluri care au practica all-inclusive acum 12-13 ani si nu a rentat atunci cand au tras linia".

"In prezent mai sunt 7-8 maxim. Romanii nici nu sunt convinsi ca turismul la noi este ca cel din Turcia sau chiar in Bulgaria. Noi nu prea avem programe de animatie, sporturi dans, sa aiba grija de copii, a declarat pentru Busienss24 Traian Badulescu, consultant in Turism.

Dan Matei Agathon: Turismul romanesc are nevoie de sistemul all inclusive

De cealalta parte, Dan Matei Agathon, considera ca turismul romanesc are nevoie de sistemul all inclusive pentru a deveni mai atractiv si pentru a putea concura cu pietele care au dezvoltat acest sistem.

"Nu vom putea sa atragem numerosii turisti straini care cauta bilete all inclusive daca nu punem la punct oferte asemanatoare cu cele din Turcia, Grecia sau chiar Bulgaria".

"Ar trebui sa intrebam reprezentantii operatorilor TUI, Thomas Cook - Neckermann sau ITS daca milioanele lor de clienti pentru all inclusive sunt obezi si alcoolici ca sa vedem daca aceasta declaratie este serioasa sau daca dovedeste doar necunoasterea pietei turistice mondiale".

"De fapt, pana si turistii din Romania vor continua sa plateasca bani multi pentru bilete all inclusive in alte tari si vor umple hotelurile si plajele din Bulgaria", a mentionat intr-un comunicat de presa Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#turism all inclusive Romania, #declaratii Badulescu turism, #turism all inclusive obezitate , #Turism in Romania