Sibiul, cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania

Vineri, 23 Mai 2014, ora 16:13
1968 citiri
Sibiul, cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania

Municipiul Sibiu a fost declarat cea mai buna destinatie turistica a anului din Romania, la Gala Premiilor de Excelenta oferite joi seara, de Hotel Tourism Leisure Investment Conference, conform unui comunicat remis vineri de municipalitatea locala.

Sibiul a fost preferat altor destinatii romanesti renumite, precum Bucovina, Transalpina, Sighisoara sau Delta Dunarii.

"Gala Premiilor de Excelenta Hotel Tourism & Leisure Investment Conference este la a patra editie, fiind un eveniment in care sunt premiate cele mai eficiente si inovatoare proiecte si concepte din industria ospitalitatii si a turismului din Romania. Sibiul a obtinut in cadrul acestei Galei, premiul pentru cea mai buna destinatie turistica a anului. La aceeasi categorie au concurat Alba Iulia, Bucovina, Transalpina, Sighisoara, Delta Dunarii si Targu Mures", se arata in comunicat.

Foarte multi turisti care vin la Sibiu sunt atrasi de muzeele de aici. Sibiul este cel mai important centru muzeal din Romania, care reuseste sa atraga, prin cele doua muzee mari - Muzeul National Brukenthal, cel mai vechi din tara noastra si Complexul National Muzeal ASTRA, cel mai intins muzeu in aer liber din Romania - cei mai multi turisti, cel putin o jumatate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor doua muzee.

Cel putin o jumatate de milion de turisti care viziteaza Sibiul, intra cel putin in unul din muzeele de aici.

"Sibiul, cu ASTRA, este clar, cel mai important centru muzeografic din Romania si cel mai vizitat. Oricum o intoarcem, mai bine de 500.000 de oameni, pe an, intra in muzeele sibiene. (...) Este un semn extraordinar de bun, pentru ca si in Occident, nu exista turist care sa nu intre in muzee. Noi incepem sa urcam", declara la inceputul anului, intr-o conferinta de presa, directorul Muzeului National Brukenthal, Sabin Adrian Luca.

Nu doar muzeele, ci si multitudinea de festivaluri atrag sute de mii de turisti in fiecare an la Sibiu.

Sibiul nu este apreciat doar de romani, ci si de straini. Fosta capitala culturala europeana, Sibiul a fost inclus intr-un top al celor mai fermecatoare din Europa, chiar la inceputul acestei luni, de americanii de la huffingtonpost.com.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#destinatie turistica Romania, #turism romania, #turism Sibiu Romania , #Turism in Romania