Sezon Estival 2018: Au inceput sa curga amenzile pentru restaurante pe litoral

Marti, 17 Iulie 2018, ora 11:15
2162 citiri
Sezon Estival 2018: Au inceput sa curga amenzile pentru restaurante pe litoral
Foto: CC0 Creative Commons

Inspectorii sanitari veterinari si pentru siguranta alimentelor care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018 au verificat, in perioada 9 - 15 iulie, 204 unitati de alimentatie publica si au dat amenzi de 36.000 lei pentru neregulile depistate, informeaza, marti, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Seria controalelor a vizat unitatile amplasate in cele sapte zone de interes turistic - Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia.

Inspectorii au controlat 71 de restaurante, 4 pizzerii, 6 cantine, 28 de unitati tip fast-food, 5 braserii, 17 unitati de tip bufet, 20 de baruri, un snack-bar, un cafe-bar, o unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, 4 cofetarii si patiserii, 11 laboratoare de cofetarie si patiserie, 3 tonete de inghetata, o pensiune, 2 depozite alimentare si o unitate de produse congelate.

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, manipularea necorespunzatoare a produselor, ambalarea si etichetarea necorespunzatoare, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 6 restaurante, 3 unitati tip fast-food, 1 unitate tip bufet, un magazin alimentar, un laborator cofetarie si patiserie, 5 baruri si un depozit alimentar au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 36.000 de lei. A fost elaborata o Ordonanta de suspendare temporara a activitatii pentru un depozit alimentar.

De asemenea, ANSVSA pune la dispozitia celor interesati numarul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizari, sau se pot obtine informatii referitoare la diferite aspecte din domeniul sigurantei alimentelor. Acest numar va functiona in paralel cu numarul Call - Center-ului ANSVSA - 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice retea de telefonie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#amenzi restaurante litoral , #Turism in Romania