Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania isi face reclama in afara cu ajutorul geoturismului

Romania isi face reclama in afara cu ajutorul geoturismului
Turismul care sustine si accentueaza caracterul geografic al unui loc, mediul inconjurator si patrimoniul cultural, adica geoturismul, ar putea constitui in urmatorii ani un punct de atractie pentru strainii care vin sa vada Romania.Acest lucru va putea fi facut impreuna cu National Geographic Society, care va edita un ghid despre tara noastra. Astfel, pe 27 septembrie, odata cu sarbatorirea A"Zilei Mondiale a TurismuluiA", tara noastra s-a bucurat si de o noua oportunitate de a lansa turismul romanesc pe piata americana.
A"Geoturismul ne va ajuta sa valorificam frumusetile naturale si patrimoniul cultural al tarii noastre, prin care ne deosebim, cu adevarat, de celelate tari. Salutam semnarea acestei aliante cu National Geographic si asteptam cu nerabdare sa colaboram pentru a creste nivelul de constientizare a populatiei si pentru a implementa geoturismul in RomaniaA", a declarat Ministrul Turismului, Gheorghe Dobre.

Semnarea acordului A"Carta pentru adoptarea Strategiei de GeoturismA" intre Romania si National Geografic, ne va ajuta sa aducem mai multi americani la noi in tara. Acest lucru, datorita faptului ca ghidul despre Romania va fi vandut si in Statele Unite ale Americii.

Cartea va aparea pe piata in 2007, dupa ce echipe de fotografi si ziaristi ai prestigiosului National Geographic vor culege date despre tara noastra. Finantarea totala apartine fundatiei USAID.

Copiii creativi ne fac publicitate

Tot in cadrul A"Zilei Mondiale a TurismuluiA", au fost premiati copiii romani care au stiut sa creeze cele mai frumoase carti postale despre Romania.

Desenele castigatoare vor fi folosite ca vederi si afise la evenimentele promotionale importante ce urmeaza sa fie organizate de catre Autoritatea Nationala pentru Turism. Elevii care au realizat cele mai frumoase carti postale sunt: Florentina Daniela Craciun din Bucuresti, Alexandru Campean din Brasov si Patricia Nicole Stanciu din Bucuresti.

Sarbatoarea mondiala

In 1979, Organizatia Mondiala aTurismului a declarat ziua de 27 septembrie A"Zi Mondiala a TurismuluiA", iar aceasta a fost sarbatorita pentru prima data in intreaga lume in anul 1980. Scopul acestei zile a fost acela de a determina comunitatea internationala sa constientizeze importanta turismului si a valorilor sale sociale, culturale, politice si economice.


Liana Anghelescu

Averea


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 989 ori