Romania, depasita de Bulgaria si Ungaria in domeniul turismului

Joi, 07 Martie 2013, ora 18:08
3496 citiri
Romania, depasita de Bulgaria si Ungaria in domeniul turismului

Romania a coborat in perioada 2011-2013 intr-un top al competitivitatii in turism, din cauza unor factori precum atitudinea romanilor fata de turisti, calitatea mediului natural, marketingul ineficient si calitatea deficitara a transporturilor si serviciilor de politie.

Inaintea Romaniei se situeaza tari precum Georgia (locul 66), Bulgaria (50) si Ungaria (39). Elvetia are cel mai competitiv sector turistic din lume, fiind urmata imediat de Germania, Austria, Spania si Marea Britanie. Locurile urmatoare sunt ocupate de SUA, Franta, Canada, Suedia si Singapore, scrie Agerpres.

In conditiile in care turismul este responsabil pentru unul din 11 locuri de munca al nivel global, WEF subliniaza ca sectorul turismului a reusit sa reziste relativ bine la criza economica negativa si poate fi un factor pentru diversificarea activitatilor economice ale tarile emergente.

"Rezistenta industriei turismului a fost sustinuta de cresterea prezentei clasei mijlocii pe pietele emergente", a declarat economistul-sef al WEF, Jennifer Blanke.

Romania inregistreaza cea mai slaba clasare in privinta calitatii drumurilor, pe 138 din 140 de tari, depasind doar Haiti si Republica Moldova. Chiar inaintea Romaniei se situeaza Rusia (134), Ucraina (135), Guinea (136) si Mongolia (137).

Romania este precedata in clasamentul Forumului Economic Mondial de India (65), Georgia (66) si Jamaica(67), in timp ce pe pozitiile imediat urmatoare se afla Liban (69) si Indonezia (70) si Maroc (71).

La 6 din cele 14 criterii, Romania are o pozitie mai buna decat locul inregistrat in clasamentul general. Acestea sunt sustenabilitate in raport cu mediul (58), siguranta si securitate (63), sanatate si igiena (54), infrastructura de turism (34), infrastructura IT&C (59) si resurse culturale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Romania turism competitivitate, #turism Romania 2013 , #Turism in Romania