Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, depasita de Bulgaria si Ungaria in domeniul turismului

Romania, depasita de Bulgaria si Ungaria in domeniul turismului


Romania a coborat in perioada 2011-2013 intr-un top al competitivitatii in turism, din cauza unor factori precum atitudinea romanilor fata de turisti, calitatea mediului natural, marketingul ineficient si calitatea deficitara a transporturilor si serviciilor de politie.

Inaintea Romaniei se situeaza tari precum Georgia (locul 66), Bulgaria (50) si Ungaria (39). Elvetia are cel mai competitiv sector turistic din lume, fiind urmata imediat de Germania, Austria, Spania si Marea Britanie. Locurile urmatoare sunt ocupate de SUA, Franta, Canada, Suedia si Singapore, scrie Agerpres.

In conditiile in care turismul este responsabil pentru unul din 11 locuri de munca al nivel global, WEF subliniaza ca sectorul turismului a reusit sa reziste relativ bine la criza economica negativa si poate fi un factor pentru diversificarea activitatilor economice ale tarile emergente.

"Rezistenta industriei turismului a fost sustinuta de cresterea prezentei clasei mijlocii pe pietele emergente", a declarat economistul-sef al WEF, Jennifer Blanke.

Romania inregistreaza cea mai slaba clasare in privinta calitatii drumurilor, pe 138 din 140 de tari, depasind doar Haiti si Republica Moldova. Chiar inaintea Romaniei se situeaza Rusia (134), Ucraina (135), Guinea (136) si Mongolia (137).

Romania este precedata in clasamentul Forumului Economic Mondial de India (65), Georgia (66) si Jamaica(67), in timp ce pe pozitiile imediat urmatoare se afla Liban (69) si Indonezia (70) si Maroc (71).

La 6 din cele 14 criterii, Romania are o pozitie mai buna decat locul inregistrat in clasamentul general. Acestea sunt sustenabilitate in raport cu mediul (58), siguranta si securitate (63), sanatate si igiena (54), infrastructura de turism (34), infrastructura IT&C (59) si resurse culturale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3423 ori