Romania, depasita de Bulgaria si Ungaria in domeniul turismului

Joi, 07 Martie 2013, ora 18:08
3496 citiri
Romania, depasita de Bulgaria si Ungaria in domeniul turismului

Romania a coborat in perioada 2011-2013 intr-un top al competitivitatii in turism, din cauza unor factori precum atitudinea romanilor fata de turisti, calitatea mediului natural, marketingul ineficient si calitatea deficitara a transporturilor si serviciilor de politie.

Inaintea Romaniei se situeaza tari precum Georgia (locul 66), Bulgaria (50) si Ungaria (39). Elvetia are cel mai competitiv sector turistic din lume, fiind urmata imediat de Germania, Austria, Spania si Marea Britanie. Locurile urmatoare sunt ocupate de SUA, Franta, Canada, Suedia si Singapore, scrie Agerpres.

In conditiile in care turismul este responsabil pentru unul din 11 locuri de munca al nivel global, WEF subliniaza ca sectorul turismului a reusit sa reziste relativ bine la criza economica negativa si poate fi un factor pentru diversificarea activitatilor economice ale tarile emergente.

"Rezistenta industriei turismului a fost sustinuta de cresterea prezentei clasei mijlocii pe pietele emergente", a declarat economistul-sef al WEF, Jennifer Blanke.

Romania inregistreaza cea mai slaba clasare in privinta calitatii drumurilor, pe 138 din 140 de tari, depasind doar Haiti si Republica Moldova. Chiar inaintea Romaniei se situeaza Rusia (134), Ucraina (135), Guinea (136) si Mongolia (137).

Romania este precedata in clasamentul Forumului Economic Mondial de India (65), Georgia (66) si Jamaica(67), in timp ce pe pozitiile imediat urmatoare se afla Liban (69) si Indonezia (70) si Maroc (71).

La 6 din cele 14 criterii, Romania are o pozitie mai buna decat locul inregistrat in clasamentul general. Acestea sunt sustenabilitate in raport cu mediul (58), siguranta si securitate (63), sanatate si igiena (54), infrastructura de turism (34), infrastructura IT&C (59) si resurse culturale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#Romania turism competitivitate, #turism Romania 2013 , #Turism in Romania