Prahova: Peste 700 de schiori se afla pe partiile din Busteni si Azuga

Sambata, 14 Decembrie 2013, ora 17:34
2232 citiri
Prahova: Peste 700 de schiori se afla pe partiile din Busteni si Azuga

Peste 700 de turisti schiori se aflau, sambata dupa-amiaza, pe partiile din Busteni si Azuga, unde stratul de zapada artificiala variaza intre 20 si 40 de centimetri.

In acest weekend, turistii care se afla pe Valea Prahovei au posibilitatea de a schia atat la Busteni, cat si la Azuga, unde au fost deschise, in total, patru partii inzapezite artificial.

Seful de instalatie de la partia Kalinderu I, din Busteni, Mihai Dobre, a declarat, pentru AGERPRES, ca pe aceasta partie, care are o lungime de 1.500 de metri, se afla sambata dupa-amiaza, aproximativ 500 de turisti. Potrivit sursei citate, stratul de zapada masoara aici intre 20 si 35 de centimetri.

De asemenea, turistii isi petrec timpul liber si in parcul de distractii de la baza partiei, care functioneaza atat vara, cat si iarna. Fun Park-ul este dotat cu o sanie-tobogan, banda de urcare, baby lift, tubing, carusel, precum si cu o partie artificiala de schi.

Alti peste 200 de turisti schiaza pe cele trei partii deschise la Azuga.

Administratorul domeniului schiabil din statiune, Vasile Richea, a precizat ca aici sunt deschise Cazacu Incepatori si Varianta, dar si Sorica Incepatori, stratul de zapada fiind de pana la 40 de centimetri.

La Sinaia nu se schiaza inca, dar se continua inzapezirea Partiei Noi, deservita de telegondola. De altfel, aceasta este singura partie care beneficiaza, deocamdata, de o instalatie de zapada artificiala.

Primaria Sinaia a anuntat ca, sambata seara, la ora 18.00, va fi aprins iluminatul festiv in oras. Evenimentul va incepe cu un program de colinde, vin fiert si figurine de turta dulce oferite de gazdele, in program fiind inclus si un foc de artificii.

Conform unui comunicat de presa al primariei, pe Bulevardul Carol I, principala artera din oras, vor fi aprinse zeci de ghirlande, candelabre, plase luminoase, globuri si figurine, luminate de mii de beculete, iar in sensul giratoriu de la strada Aosta se va inalta bradul de sapte metri impodobit cu 4.080 beculete.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#partie busteni, #partie azuga, #partii munte Romania , #Turism in Romania