Peste 170 de milioane de euro merg pentru 7 kilometri de plaja intre Mamaia si Eforie Nord

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 17:21
3628 citiri
Peste 170 de milioane de euro merg pentru 7 kilometri de plaja intre Mamaia si Eforie Nord

Peste 170 de milioane de euro din fonduri europene vor fi investite pentru reabilitarea a sapte kilometri de plaja intre statiunile Mamaia si Eforie, contractul fiind semnat, luni, de ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Rovana Plumb a semnat contractul de finantare a proiectului "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre in zona municipiului Constanta si Eforie Nord", la sediul Administratiei Bazinale Dobrogea - Litoral din Constanta, spunand ca dupa finalizarea acestui proiect suprafata plajei va creste cu peste 33 de hectare intre Mamaia si Eforie, scrie Mediafax.

"Semnam prima faza a proiectului, care cuprinde zona litoralului de la Mamaia si pana la Eforie Nord, pe o lungime de 7,5 kilometri de plaja. Prin implementarea acestui proiect va creste suprafata plajei cu 33,3 de hectare si avem un impact de crestere a potentialului de turisti in aceasta zona cu cel putin 32.000 de turisti. (...)

Incercam ca prin investitiile pe care le facem sa redam litoralului nu numai ecosistemul si echilibrul acestuia, dar si importanta turistica necesara pentru a aduce cat mai multi turisti si pentru a fi o zona profitabila", a declarat Rovana Plumb, la Constanta, dupa semnarea acestui contract.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a spus ca acest proiect este la fel de important ca autostrada pentru ca degeaba se fac investitii si promovare daca nu exista plaje.

"Este cel putin la fel de important ca autostrada pentru Constanta. Ce s-a semnat astazi si lucrarile care vor incepe in toamna sunt cel putin la fel de importante ca autostrada. Degeaba facem promovare, degeaba facem investitii daca noi nu avem plaje pentru de fapt ca oamenii vin aici pentru plaje.

Restul infrastructurii este aferenta acestei plaje si daca noua ne dispare plaja, atunci dispare tot ce inseamna turism investitii, locuri de munca. Faptul ca vor fi peste 30 de hectare de plaje in plus este un lucru extraordinar.

Asta ii ajuta si ii stimuleaza si pe investitorii privati ca sa faca niste investitii pe termen lung pentru ca nu se recupereaza atat de usor, cu sezonul care este de trei luni de zile, insa pe termen lung vor fi siguri ca nu le va manca apa temelia hotelului pe care il ridica sau pe care il renoveaza", a afirmat Radu Mazare.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#fonduri europene plaja Mamaia, #reabilitare plaja Mamaia Eforie Nord, #fonduri europene Constanta, #fonduri europene turism litoral , #Turism in Romania