Nunta regala "cununa" turismul romanesc

Joi, 28 Aprilie 2011, ora 19:58
4059 citiri
Nunta regala "cununa" turismul romanesc

Localitatea Viscri din judetul Brasov a fost inclusa pe lista destinatiilor posibile in care printul William si Kate Middleton vor merge in luna de miere. Cu toate ca are mai putin de 500 de locuitori, satul Viscri a devenit cunoscut dupa ce, in anul 2006, printul Charles de Wales a cumparat doua vile si a ajutat financiar la restaurarea bisericii din localitate.

Vizita celor doi miri ai Casei Regale ar putea aduce Romaniei cel mai mare boom turistic din ultimii ani. Presedintele ANAT, Corina Martin, este de parere ca doar simpla mentionare a numelui ca destinatie posibila pentru luna de miere regala va ajuta la promovarea Romaniei.

"Acest lucru aduce o promovare pe care Romania nu si-ar fi permis s-o plateasca vreodata", a declarat pentru Bloombiz.ro Corina Martin, presedinte ANAT.

In opinia acesteia, numarul turistilor in Romania ar creste substantial. "In Anglia, foarte multi britanici stau in corturi numai sa-si vada printul insurandu-se.

Deci, oriunde s-ar deplasa mirii va fi un trafic crescut de turisti, ceea ce ne-ar prinde foarte bine", a mai adaugat aceasta. De aceeasi parere sunt si proprietarii pensiunilor turistice din localitatea Viscri care asteapta un numar crescut de turisti odata cu venirea mirilor, dupa nunta regala.

"Ne asteptam la un numar mai mare de turisti, daca cei doi vor veni aici la vila din Viscri. Odata cu zvonurile potrivit carora printul William va veni la Viscri, am inregistrat cu 30% mai multi turisti romani care asteapta sa-i vada pe cei doi miri", a declarat pentru Bloombiz Domnica Onea, proprietara Pensiunii Onea.

In ceea ce priveste preturile de cazare in localitatea Viscri, acestea nu depasesc 50 de lei/noapte cu mic dejun inclus.

Corina Martin este de parere ca o posibila crestere a preturilor nu tine neaparat de un "romanism" ci de business in turism.

Potrivit presedintei ANAT, venirea celor doi in Romania nu ar ajuta numai turismul romanesc ci economia in general fiindca s-a creat un boom in foarte multe sectoare de afaceri, de la suveniruri si pana la case de moda.

De asemenea, hotelurile au de castigat foarte mult de pe urma nuntii regale.

"Un eveniment de acest gen genereaza cresterea veniturilor pe mai multe segmente in lant. Noi, in Romania, nu avem un asemenea eveniment in acest moment, dar o astfel de poveste ar aduce un potential fantastic", a mai adaugat Martin.

De aceeasi parere este si primarul Brasovului, George Scripcaru care spune ca venirea mirilor britanici la Viscri va atrage atentia turistilor si va aduce un plus de popularitate zonei Brasovului.

Primarul a precizat ca venirea printului Charles in 2006 in Romania a creat o efervescenta atat in randul turistilor cat si in randul localnicilor.

"Cei care aveau proprietati in Viscri au profit de pe urma venirii lui Charles si si-au amenajat casele in pensiuni, le-au pus la punct, au inceput sa le utilizeze in activitatea de turism. Foarte multi oameni au venit acolo pentru ca stiau ca printul Charles este in Romania", a adaugat Scripcaru.

"Foarte multi localnici din Viscri au crosetat ciorapi impletiti care au ajuns in toata Marea Britanie datorita Printului Charles, care era un fan al obiectelor romanesti lucrate manual, in special al ciorapilor impletiti", a mai precizat primarul din Brasov.

Localnicii din Viscri spun ca mirii vor avea intimidate, ca si printul Charles de fiecare data cand vine in Romania.

"In momentul in care printul Charles vine la Viscri, lumea il considera un simplu vecin. Vine cam o data- de doua ori pe an. Ultima oara a fost anul trecut, dar nu a ramas peste noapte, ci doar pentru cateva ore", adaugat Domnica Onea. 

Ce pot vizita mirii in Viscri si Brasov

"Mirii ar trebui in primul rand sa viziteze zona din imprejurimi unde pot cunoaste multe traditii romanesti.

Chiar daca este o zona saraca, Viscri are un potential foarte mare, care pentru straini reprezinta un punct de atractie", a mai subliniat Scripcaru.

Primarul din Brasov indeamna mirii sa viziteze Sighisoara, Manastirea Sambata din Muntii Fagarasului, Prejmer si Brasovul.

Proprietara pensiunii Onea, Domnica Onea indeamna cuplul regal sa viziteze cetatea din Viscri si sa mearga la un picnic la iarba verde de Romania.

De asemenea, Onea spune ca mirilor nu le-ar strica sa vada cum se face tigla si carbunii romanesti.

Unde pot manca mirii?

"Daca vor ceva de vita nobila, William si Kate pot alege restaurantul Casa Hirscher, un loc foarte placut sau un restaurant foarte mic care se numeste Poarta Schei.

Daca vor ceva traditional, mirii pot merge la celebra "Groapa" din Aro Palace, fosta berarie, acum restaurant tipic romanesc", a precizat primarul Brasovului.

Marea Britanie in sarbatoare: Vezi toate detaliile despre nunta regala

Super gadget-uri inspirate de nunta regala

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#kate middleton, #luna de miere a printului william, #luna de miere regala, #nunta regala, #nunta william kate, #printul william, #turismul romanesc, #venirea printului charles in romania, #vriscri , #Turism in Romania