Numarul vizitatorilor straini in Romania a crescut usor in ianuarie

Vineri, 02 Martie 2012, ora 13:40
2042 citiri
Numarul vizitatorilor straini in Romania a crescut usor in ianuarie

Numarul vizitatorilor straini in Romania inregistrati la punctele de frontiera a fost in prima luna din acest an de 481.100, in crestere cu 3% fata de aceeasi perioada din 2011, majoritatea provenind din tari situate in Europa (95,7%), arata datele publicate vineri de INS.

Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 58,7% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene, cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (35,3%), Bulgaria (22,4%), Italia (8,1%), Germania (7,4%), Austria (4,6%) si Polonia (4,0%). Transportul aerian a inregistrat in luna ianuarie 2012, comparativ cu luna corespunzatoare a anului precedent, cea mai mare crestere (12,9%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in ianuarie de 855.800, in scadere cu 0,2 %, comparativ cu ianuarie 2011. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 73,6 % din numarul total de plecari.

Potrivit INS, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in ianuarie au insumat 405.800, in crestere cu 16,0% fata de cele din ianuarie 2011. Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,7 % din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 20,3 % din numarul total de sosiri, ponderi apropiate de cele din luna ianuarie 2011.

Totodata, innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in ianuarie au insumatinsumat 813.400, in crestere cu 16% fata de cele din ianuarie 2011.

Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,4% din numarul total de innoptari, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 20,6%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare a fost de 16,8% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 0,2 puncte procentuale fata de ianuarie 2011. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare s-au inregistrat la hoteluri ( 20,1%) si la sate de vacanta (18,3%) .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
România, fruntașă pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Contribuția țării noastre la mult dorita independență a Europei de importurile rusești
Cu toate că producția internă de petrol a României este în scădere, țara noastră pare să joace un rol-cheie pe piața europeană de prelucrare a țițeiului. Clasându-se între primii...
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#turisti straini Romania ianuarie, #numar turisti straini Romania, #vizitatori straini Romania , #Turism in Romania