Ministrul Turismului: Numarul turistilor germani, mai mare cu 13%

Joi, 08 Martie 2012, ora 12:05
1783 citiri
Ministrul Turismului: Numarul turistilor germani, mai mare cu 13%

Numarul turistilor germani care au vizitat anul trecut Romania a fost cu 13 la suta mai mare fata de 2010, acesta cifrandu-se la circa 207.000, potrivit datelor prezentate de ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Petrescu, la Targul International de Turism de la Berlin.

"Am avut o crestere de aproximativ 13 la suta a numarului turistilor germani, circa 207.000 turisti din Germania venind in Romania anul trecut", a spus Petrescu miercuri, la "Seara romaneasca" organizata in cadrul targului.

El a subliniat ca din vara acestui an va exista si o cursa aeriana directa spre Berlin, ce va fi operata de compania Lufthansa. "Vom avea si o cursa aeriana directa spre Berlin, operata de Lufthansa, din aceasta vara, nu stiu exact daca din iunie sau iulie", a precizat ministrul Dezvoltarii.

Acesta a mentionat ca la editia din 2012 a ITB, MDRT promoveaza ca si produse principale "pe cele evidentiate in brandul de turism, in strategia de turism: circuite turistice, vizite in natura, city break, multe produse promovate integrat si nu cu aparitii dispersate".

Ministrul Turismului urmeaza sa aiba joi o serie de intalniri cu principalii operatori de turism de pe piata germana, cu posturi importante de televiziune, cu oameni politici si cu responsabili din turismul german. "ITB este cel mai mare targ de turism din lume. Vorbim despre toata piata germana, dar si din lume. Din circa 200.000 de vizitatori, in jur de 110.000 sunt specialisti si o buna prezentare aici asigura o buna prezentare pentru toata piata de profil din lume", a explicat Petrescu.

Romania participa, in perioada 7-11 martie, cu un stand amenajat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, la a 46-a editie a Targului International de Turism de la Berlin, care reuneste tour-operatori, companii aeriene si companii hoteliere din intreaga lume.

ITB Berlin este cel mai mare targ de turism din lume, ce reuneste anual peste 110.000 de vizitatori de specialitate, din care mai mult de 30% din strainatate.

Timp de cinci zile, peste 11.000 de companii, din 180 de tari, isi prezinta oferta de produse si servicii, pe durata targului fiind programate circa 190 de conferinte de presa.

Anual, in cadrul ITB au fost incheiate contracte de peste sase milioane euro.

Romania este prezenta la ITB Berlin cu stand national din anul 1970. In urma participarii Romaniei la editia din 2009, tara a reaparut in catalogul TUI 2010, marcand astfel revenirea celui mai mare tour-operator german pe piata romaneasca.

De asemenea, in 2009, ofertele turistice romanesti au fost incluse in cataloagele pentru 2010 ale altor tour-operatori germani, precum Dertour, ITS si Messerschmidt.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#turisti germani Romania, #Romania targ turism Berlin, #oferte turistice Romania , #Turism in Romania