Ministerul Dezvoltarii: Touroperatorul german TUI nu pleaca din Romania

Vineri, 17 August 2012, ora 10:18
1508 citiri
Ministerul Dezvoltarii: Touroperatorul german TUI nu pleaca din Romania

Touroperatorul german TUI nu se va retrage din Romania, insa are de recuperat aproximativ 287.500 de euro din aceasta tara, a declarat, joi, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Cristian Barhalescu.

"Touroperatorii germani nu se vor retrage anul viitor de pe piata romaneasca. Am fost intr-o vizita in Germania si am discutat strategiile de marketing si comunicare pe care le pregatim la nivel de piata, dar si la nivel de agentii de turism din Germania, astfel incat sa reusim sa determinam o crestere a vanzarilor din partea pietei germane si nu numai", a declarat Cristian Barhalescu.

Potrivit acestuia, in prezent se fac demersurile necesare pentru achitarea unor plati restante catre touroperatorii din Germania, corespunzatoare contractelor de promovare a turismului romanesc semnate in 2011, in valoare totala de 287.500 euro.

Doua grupuri de turism germane vor sa iasa de pe piata romaneasca

Secretarul de stat pentru turism Cristian Barhalescu si turoperatorii germani care vand destinatii romanesti de turism au avut o serie de intalniri la inceputul acestei saptamani, la Berlin, pentru a stabili conditiile de colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului pentru anul viitor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, discutiile s-au axat, in mod special, pe analiza situatiei din anii precedenti cu privire la turistii germani care au vizitat Romania.

"Pana la finalul acestui an se va elabora o analiza ce vizeaza atat numarul vizitatorilor germani, cat si gradul de satisfactie a acestora. Analiza va sta la baza unor decizii viitoare pentru eficientizarea colaborarii cu turoperatorii straini", se arata in comunicat.

Un alt subiect important a fost negocierea modalitatilor de promovare a destinatiilor turistice din Romania de catre turoperatorii germani in 2013.

Directorul TUI Romania, Ciprian Popescu a declarat ca touroperatorul nu are nicio intentie sa se retraga de pe piata din Romania.

"TUI nu are nicio intentie de a se retrage. Formularea e scandaloasa! TUI nu doar ca nu vrea sa se retraga, compania e in plina expansiune in Romania", a declarat Ciprian Popescu, director TUI Romania, pentru Realitatea.net.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#touroperator TUI Romania, #TUI piata Romania, #TUI opratiuni piata Romania , #Turism in Romania