MDTR: In ce conditii legea turismului ar putea fi eficienta

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 13:34
1538 citiri
MDTR: In ce conditii legea turismului ar putea fi eficienta

O lege a turismului poate fi eficienta doar daca este elaborata in acord cu asociatiile patronale si profesionale din domeniul turismului, a aratat Cristian Barhalescu, secretar de stat pentru turism in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), intr-un comunicat.

"Am primit propuneri de la unele asociatii pentru legea turismului. Ii invit pe toti cei interesati de viitorul acestui sector sa fie la fel de activi si implicati, la fel de aproape de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Cred ca mai important decat sa ne intalnim si sa discutam problemele cu care ne confruntam, este sa venim, fiecare dintre noi, cu propuneri de solutii, concrete si documentate", a spus Cristian Barhalescu.

Declaratia a fost facuta cu ocazia intalnirii secretarului de stat cu mediul privat si cu primarii statiunilor de pe litoralul romanesc, in cadrul a doua evenimente organizate la sfarsitul acestei saptamani la Mamaia: Bursa Litoral - Delta Dunarii 2013 si intalnirea Consiliului Consultativ al Turismului (CCT).

Membrii CCT au discutat aspecte legate de necesitatea sustinerii, din partea MDRT, a evenimentelor care se organizeaza in Romania si au impact asupra cresterii numarului de turisti, precum si un proiect de promovare propus de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, denumit 'Vacanta in tara mea', pentru care s-a propus ca ministerul sa sustina efectiv campania de promovare a ofertelor speciale puse la dispozitie de industria de turism din Romania.

Intalnirea cu primarii localitatilor de pe litoral si cu operatorii de turism din aceasta zona a avut in vedere o prima analiza a sezonului estival curent si discutarea masurilor prioritare pentru sezonul 2013.

Printre prioritati se numara rezolvarea problemelor cauzate de sistemul actual de administrare a plajelor, finalizarea Planului Urbanistic Zonal pentru litoral si rezolvarea unor probleme legate de furnizorii de utilitati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ministerul Turismului lege, #lege turism Romania, #lege turism 2012 , #Turism in Romania