Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MDTR: In ce conditii legea turismului ar putea fi eficienta

MDTR: In ce conditii legea turismului ar putea fi eficienta


O lege a turismului poate fi eficienta doar daca este elaborata in acord cu asociatiile patronale si profesionale din domeniul turismului, a aratat Cristian Barhalescu, secretar de stat pentru turism in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), intr-un comunicat.

"Am primit propuneri de la unele asociatii pentru legea turismului. Ii invit pe toti cei interesati de viitorul acestui sector sa fie la fel de activi si implicati, la fel de aproape de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Cred ca mai important decat sa ne intalnim si sa discutam problemele cu care ne confruntam, este sa venim, fiecare dintre noi, cu propuneri de solutii, concrete si documentate", a spus Cristian Barhalescu.

Declaratia a fost facuta cu ocazia intalnirii secretarului de stat cu mediul privat si cu primarii statiunilor de pe litoralul romanesc, in cadrul a doua evenimente organizate la sfarsitul acestei saptamani la Mamaia: Bursa Litoral - Delta Dunarii 2013 si intalnirea Consiliului Consultativ al Turismului (CCT).

Membrii CCT au discutat aspecte legate de necesitatea sustinerii, din partea MDRT, a evenimentelor care se organizeaza in Romania si au impact asupra cresterii numarului de turisti, precum si un proiect de promovare propus de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, denumit 'Vacanta in tara mea', pentru care s-a propus ca ministerul sa sustina efectiv campania de promovare a ofertelor speciale puse la dispozitie de industria de turism din Romania.

Intalnirea cu primarii localitatilor de pe litoral si cu operatorii de turism din aceasta zona a avut in vedere o prima analiza a sezonului estival curent si discutarea masurilor prioritare pentru sezonul 2013.

Printre prioritati se numara rezolvarea problemelor cauzate de sistemul actual de administrare a plajelor, finalizarea Planului Urbanistic Zonal pentru litoral si rezolvarea unor probleme legate de furnizorii de utilitati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1310 ori