Masurile fiscale propuse de Guvern: Avantaj sau dusman pentru turism?

Marti, 17 Iulie 2012, ora 13:00
1895 citiri
Masurile fiscale propuse de Guvern: Avantaj sau dusman pentru turism?

Masurile fiscale propuse de guvernul Ponta, printre care se numara plata TVA la incasare pentru companii cu o cifra de afaceri de pana in 500.000 de euro, deduceri de la plata contributiilor sociale pentru companiile care angajeaza someri de pana in 25 de ani sau de peste 55 de ani, ajuta turismul, sunt de parere specialistii contactati de Business24.

Plata TVA la incasare este o masura mult asteptata de oamenii de afaceri din turism, a declarat Alin Burcea, directorul agentiei de turism Paralela 45. Desi, in prezent, aceasta propunere nu ii afecteaza afacerile in mod direct, pentru ca cifra de afaceri depaseste plafonul de 500.000 de euro, omul de afaceri crede ca masura va fi extinsa.

"Toate aceste masuri sunt extraordinare. Plata TVA la incasare este o masura pe care o asteptam de foarte mult timp. Din pacate, avand in vedere impactul asupra economiei, masura se va aplica doar in cazul companiilor care au o cifra de afacere pana la 500.000 de euro pe an. Eu depasesc suma, deci, deocamdata, masura nu ma afecteaza. Sper ca, in prima etapa, aceasta masura se se aplice in cazul acestor companii, iar apoi sa ajunga si la noi", a declarat Alin Burcea pentru Business24.

Potrivit omului de afaceri, deducerea de la plata asigurarilor sociale timp de un an pentru companiile care angajeaza someri de pana in 25 de ani si de peste 55 de ani, este o masura binevenita.

"In orice situatie, in orice tara, reducerea CAS este o masura binevenita. In ceea ce priveste angajarea somerilor, din pacate, noi nu facem munca necalificata. Daca domeniul ar fi de asa natura, sigur as lua muncitori de pana in 25 de ani si de peste 55 de ani care se afla in somaj", a adaugat Alin Burcea, presedintele agentii de turism Paralela 45.

Director Perfect Tour: Masurile anuntate ajuta, cu siguranta, mediul de afaceri

Sorin Vaduvoiu, director executiv al agentiei de turism Perfect Tour, a precizat, pentru Business24, ca singura masura care ii afecteaza in mod direct afacerile este deducerea de plata sigurarilor sociale pentru angajarea somerilor de peste 55 de ani si a tinerilor sub 25 de ani.

"Cu siguranta ajuta mediul de afaceri, insa, din cele trei masuri importante anuntate, doar scutirea de la plata asigurarilor sociale pentru angajarea somerilor de peste 55 de ani si sub 25 de ani se aplica la noi.

Cu o cifra de afaceri de peste 24 de milioane de euro, nu ne bucuram de celelalte masuri, cum ar fi declararea TVA-ului la incasarea efectiva a banilor. Pentru turismul de business, o medie de incasare a TVA-ului ar fi undeva la 30 de zile, deci nu am mai credita statul roman. Insa, sunt masuri binevenite pentru mediul de afaceri. Este un inceput, speram sa vina si altele", a declarat directorul Perfect Tour.

Traian Badulescu: Masurile fiscale, daca vor fi aplicate, vor ajuta turismul

Masurile fiscale propuse de guvern, fie ca este vorba de deducere la plata asigurarilor sociale sau plata TVA la incasare, afecteaza, intr-o oarecare masura, si turismul din Romania, este de parere fostul purtator de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.

"Aproape 70% din afacerile din turism au o cifra de afacere care nu depaseste pragul de 500.000 de euro, daca vorbim de agentii de turism, hoteluri, pensiuni, lasand la o parte hotelurile care au cifre de afaceri mult mai mari. Prin urmare, plata TVA la incasare facturii in cazul companiilor cu o cifra de afaceri mai mica de 500.000 de euro este o masura benefica turismului", a declarat Traian Badulescu pentru Business24.

Potrivit acestuia, turismul va avea de castigat si de pe urma subventiilor acordate la plata asigurarilor sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#masuri fiscale turism Romania, #turism Romania masuri fiscale Guvern, #propuneri fiscale Ponta turism , #Turism in Romania