Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul promite scutiri de impozit pe profit in turism

Guvernul promite scutiri de impozit pe profit in turism


Guvernul este dispus sa acorde scutiri de impozit pe profit pe o perioada de trei ani pentru investitii noi in cluburi de turism, gen hoteluri, spa, agrement, restaurante, precum si pentru parcuri tematice, de distractie si echitatie.

De asemenea, Guvernul promite scutiri ale impozitului pe profit pe o perioada de cinci ani in cazul investitiilor in turismul balnear.

Executivul promite in turism si scutirea de impozit pe profitul reinvestit, daca se investeste in imbunatatirea structurii de cazare, de alimentatie publica, de agrement, porturi turistice si parcuri de distractie, releva programul de guvernare al Cabinetului Ponta II pentru intervalul 2013-2016.

Alte masuri avute in vedere sunt transformarea litoralului romanesc in "Zona cu statut special", cu limita teritoriala de 10 km pe uscat si 10 km in largul marii, cu efectut si asupra regimului fiscal pentru cazinouri si jocuri de noroc, reglementarea juridica a situatiei plajelor printr-un nou act normativ, in care plajele vor ramane in proprietatea consiliilor locale si vor fi date hotelurilor in regim de comodat, amplasarea de bariere in larg pentru oprirea algelor.

O alta promisiune guvernamentala este similara celei adoptate de aproape toate autoritatile locale, dar niciodata rezolvata complet, si anume solutionarea problemei cainilor vagabonzi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2010 ori