Din 2006, biletele pe litoral vor fi mai scumpe cu 8%

Duminica, 25 Septembrie 2005, ora 12:18
1214 citiri

Preturile de cazare pe litoral, in sezonul estival 2006, vor fi majorate. Conform reprezentantilor companiilor prezente la Bursa de turism Litoral 2006, se vor inregistra scumpiri doar la hotelurile de rang superior, si acestea cu pana la 8% fata de vara 2005. "Din informatiile primite de la unitatile de cazare care au un grad ridicat de confort, acestea intentioneaza sa majoreze tarifele, in anul 2006, strict in perioada de varf de sezon, cu procente intre 5% si 8%", este de parere presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism (ANAT), Lucia Morariu. Ea a adaugat ca in extrasezon, respectiv sfarsitul lunii mai-inceputul lunii iunie si sfarsit de august-inceput de septembrie, tarifele pe litoralul romanesc vor fi reduse fata de 2005. Potrivit participantilor la Bursa, hotelurile cu grad mediu si scazut de confort, care au practicat in acest an tarife mari care le-au scos de pe piata, intentioneaza sa mentina preturile din acest sezon si pentru anul viitor.

In ceea ce priveste postul de presedinte al Autoritatii Nationale de Turism, reprezentantii ANAT, cei ai Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si ai Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta vor solicita autoritatilor centrale transferul Autoritatii Nationale pentru Turism de sub tutela Ministerului Transporturilor in subordinea primului ministru.

"Litoralul 2005 a inregistrat o scadere de peste 30% a prezentei turistilor, a precizat presedintele FPTR, Daniel Vasilescu. In ultima parte a sezonului s-a constatat o revenire si s-a ajuns, in final, la un grad de ocupare care s-a apropiat de anul 2004, dar nu l-a egalat".

In ceea ce priveste raportul calitate/pret, reprezentantii federatiei au afirmat ca pe litoral exista probleme uneori la anumite hoteluri legate de acest lucru si ca este nevoie de imbunatatirea ofertei. Potrivit lui Daniel Vasilescu, pentru sezonul estival 2005 s-a incercat pregatirea profesionala a personalului, "dar rezultatele nu au fost multumitoare".

La Bursa de Turism participa 250 de societati, hoteluri si agentii, un numar inferior estimarilor organizatorilor.

Romania Libera

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...