Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conditiile bune de cazare, principalul mijloc de a atrage turisti straini

Conditiile bune de cazare, principalul mijloc de a atrage turisti straini

Operatorii de turism trebuie sa tina cont ca odata cu intrarea Romaniei in UE, turistii din tarile membre pot sa calatoreasca mult mai simplu la noi in tara, de aceea ar trebui atrasi prin preturi interesante si conditii bune de cazare, a declarat, joi, ministrul transporturilor, Radu Berceanu.

"In Romania, turistii din tarile membre UE poate ca pana acum nu s-au incumetat sa vina, asa intr-o zona mai la est si mai dincolo de granitele care pana la 1 ianuarie erau ale UE. La ora actuala sunt la ei acasa si aici, sunt la ei acasa si la Sibiu si in Delta, cred ca aceasta schimbare ar trebui sa se reflecte cand veti face bilantul si sa se vada in numarul de turisti care ne viziteaza tara", a spus Berceanu, la conferinta de deschidere a Targului National de Turism (TNT)
Ministrul de resort a precizat ca turismul romanesc are probleme dar cu o abordare mai ofensiva, mai europeana, lucrurile vor fi benefice.

In ceea ce priveste competitia turistica dintre Romania si Bulgaria, Berceanu a spus ca operatorii romani trebuie sa le ofere turistilor bulgari locuri noi pe care nu le-au vazut in Romania, locuri frumoase, interesante care sa le provoace curiozitatea, dar la preturi interesante si conditii bune. "In functie de acest lucru o sa se rezolve mai bine si mai corect de ambele parti si competitia pe planul turismului de pe cele doua maluri ale Dunarii", a concluzionat Berceanu.

TNT se desfasoara in perioada 29 martie -1 aprilie si reuneste toate categoriile de operatori de turism. La eveniment sunt prezente aproximativ 300 de firme de turism din peste 20 de tari.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 973 ori