Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Circa 25% din structurile de primire turistica din Romania ar trebui inchise

Circa 25% din structurile de primire turistica din Romania ar trebui inchise

Paul Marasoiu, Directorul Directiei Generale Turistice din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), crede ca 25% din structurile de primire turistica de la nivelul intregii tari ar trebui inchise sau declasificate, din aproape 2.000 de unitati aflate in Romania, conform NewsIn.

"In domeniul turismului sunt nenumarati investitori care isi risca linistea, sanatatea, banii ca sa construiasca si sa dezvolte niste afaceri coerente pe segmentul lor de capacitate. Orice generalizare fata de nesansa turismului romanesc sau de incapacitatea de a ne vinde, inainte de toate ii afecteaza pe acesti oameni care au toata daruirea fata de acest domeniu. Pe de alta parte, sunt la fel asa-zisi investitori din cauza carora sunt statiuni intregi sau zone turistice care au decazut pentru ca nu si-au luat rolul in serios si nici nu au fost constransi sa isi ia rolul in serios", a declarat Paul Marasoiu.

Acesta a spus totodata, in cadrul unei conferinte de presa, ca MDRT trebuie sa acopere aceste golurisi sa-i determine pe cei implicati, "care au niste lucruri de facut", sa actioneze.


Potrivit lui Paul Marasoiu, statiunea Neptun de pe litoralul Marii Negre, de exemplu, a decazut din cauza incapacitatii lipsei de apetit investitional a unor persoane care au preluat capacitati de cazare, precum si a incapacitatii de adminsitrare a unei zone care inainte de acel moment era administrata unitar. "Si exemplele pot continua la fel de bine pe litoral cat si in restul tarii", a adaugat Marasoiu.


"Acolo unde vom identifica interes vadit, spirit gospodaresc, capacitatea de a coordona corect afacerile, interes pentru utilizarea managementului profesional, vom incerca sa gasim acele facilitati pe care sa le acordam si sa incurajam investitiile si dezvoltarea afacerilor. Insa acolo unde vom constata vadita rea vointa si lipsa oricaror preocupari pentru integrarea proprietatilor in circuitul turistic la un nivel corect din punct de vedere al calitatii, vom actiona coercitiv pana la inchiderea acestor afaceri", a mentionat oficialul MDRT.


Paul Marasoiu a prezentat in cadrul conferintei si imagini cu unitati de cazare "pe care nu si le mai doreste nimeni pe litoral".


"Speram ca federatia industriei hoteliere din Romania se va restructura cat mai repede si sa devina interlocutori puternici cu care sa construiasca de aici inainte turismul asa cum ni-l dorim cu totii", a subliniat Paul Marasoiu.


Totodata, oficialul ministerului a mai spus ca MDRT va mai declasifica si pe viitor hoteluri care nu vor corespunde criteriilor de functionare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1572 ori