Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cei mai multi turisti straini vin din Germania, Italia si Franta

Cei mai multi turisti straini vin din Germania, Italia si Franta


Cei mai multi turisti straini care au vizitat Romania in primele noua luni ale acestui an provin din Germania, Italia si Franta, cheltuielile nerezidentilor straini inregistrand o crestere de 18% fata de ianuarie-septembrie 2010, se arata intr-un comunicat transmis marti de MDRT.

"Pentru principalele piete prioritare ale Romaniei, cei mai multi turisti straini au provenit din Germania (+9,4% fata de perioada similara a anului trecut), Italia (+21,2%), Franta (+10,3%), Ungaria (+15%), Statele Unite ale Americii (+3,5%) si Marea Britanie (+10,3%)", potrivit datelor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism, citate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

"Per ansamblu, Romania a atras, in primele noua luni ale anului, cu 12,6% mai multi turisti straini fata de anul trecut", se arata in acelasi studiu.

In ceea ce priveste cheltuielile nerezidentilor straini in Romania, acestea au crescut cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Cei mai multi turisti straini care au venit in tara noastra au ales sa se cazeze la hotel (+12,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in pensiunile turistice (+9,6%) si in pensiunile agroturistice (+32,5%)", potrivit sursei mentionate.

"In ceea ce priveste turistii romani, acestia au ales sa se cazeze la hotel (+18,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut), in pensiunile turistice (+19,2%) si in pensiunile agroturistice (+27,6%). Per ansamblu, in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2010, numarul de turisti romani a avut o crestere de 16,9%", se arata in datele MDRT.

Udrea:Avem cresteri foarte bune si in randul turistilor pretentiosi, cum sunt cei din Marea Britanie, Franta si Germania

In opinia, ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, aceste cresteri dovedesc cat de importante sunt investitiile masive in turism si promovarea strategica a destinatiilor romanesti care au fost realizate in ultimii ani.

"Avem cresteri foarte bune pe pietele din Italia si la vecinii nostri din Ungaria, dar si in randul turistilor pretentiosi, cum sunt cei din Marea Britanie, Franta si Germania, si chiar o crestere deloc de neglijat pentru turistii din Statele Unite. Sunt cele mai clare semne ca investitiile masive in turism si promovarea strategica a destinatiilor romanesti realizate in ultimii ani sunt exact lucrurile de care turismul romanesc are nevoie astazi", a precizat Udrea.

In perioada 2009 - 2011, au fost alocate 812 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului fonduri europene si de la bugetul national.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism (INCDT) este o unitate aflata in coordonarea MDRT, care realizeaza analize folosind datele Institutului National de Statistica (INS), ale Bancii Nationale a Romaniei si ale mai multor organisme internationale de cercetare a turismului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1965 ori
Citeste mai multe despreturism romania turisti straini romania