Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cati bani au cheltuit turistii romani de Revelion?

Cati bani au cheltuit turistii romani de Revelion?


Aproape 100.000 de romani si-au petrecut Revelionul in unitati turistice din tara, in crestere cu 30% fata de anul trecut, si au cheltuit aproximativ 81 de milioane de lei (18 milioane euro), cu 20% mai mult fata de anul precedent, potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

Numarul turistilor straini care au venit in Romania pentru a petrece sarbatorilor de iarna a crescut cu 27 de procente fata de 2011, la 7.880 de turisti.

Ei au cheltuit aproximativ 3,1 milioane euro, mai mult cu 15% fata de anul anterior, potrivit studiilor FPTR realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervari www.RezEx.ro si a unui sondaj aplicat unui numar semnificativ de operatori din turism.

Potrivit datelor FPTR, 20.000 de romani au cumparat pachete pentru Revelion in zonele montane, 25.000 au ales sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare si tot atatea persoane au platit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei, in timp ce pentru litoral au optat doar 500 de persoane, iar pentru Delta Dunarii doar 100.

Cea mai mare crestere s-a inregistrat in zonele rurale, pentru care au optat 27.000 de persoane, in crestere cu aproximativ 50% fata de anul anterior.

Delta Dunarii, singura locatie unde tarifele au crescut

Numarul romanilor care au contractat in acest an un pachet pentru petrecerea Revelionului in tara, respectiv 97.600 persoane, a crescut cu 30,6% fata de anul trecut, cifra totala fiind apropiata de anul de referinta 2008, potrivit sursei citate.

"In ceea ce priveste tarifele percepute de hotelieri pe perioada sarbatorilor, se constata o scadere a acestora cu 6% pe litoral, 10% in zonele rurale, 6% in statiunile balneo climaterice, 7% in Bucuresti si marile orase ale tarii si chiar 12% in statiunile montane. Delta Dunarii este singura destinatie unde anul acesta s-a inregistrat o crestere a tarifelor de 3%, pe perioada sarbatorilor de iarna", se arata in comunicat.

Preferintele romanilor s-au indreptat catre hotelurile de categorie foarte buna si renumite sau spre oferte foarte ieftine.

"Pe plan extern, scaderea tarifelor pentru ofertele de sarbatori in majoritatea destinatiilor si vacanta prelungita, au facut ca numarul locurilor contractate de romani pentru petrecerea sarbatorilor de iarna in strainatate in acest an (7.880 turisti) sa creasca cu aproximativ 27% fata de anul 2011. Deasemenea, romanii au cheltuit mai multi bani in strainatate pentru aceste sarbatori, aproximativ 3,1 milioane euro, in crestere cu 15% fata de anul anterior", se precizeaza in comunicat.

Cele mai solicitate destinatii externe au fost Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia si Franta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1365 ori