Castelul lui Dracula din Pasul Tihuta, scos la vanzare pentru aproximativ 7 milioane euro

Marti, 06 Martie 2018, ora 14:38
8268 citiri
Castelul lui Dracula din Pasul Tihuta, scos la vanzare pentru aproximativ 7 milioane euro
Foto: CC0 Creative Commons

Hotelul din Pasul Tihuta, construit pe locul unde scriitorul Bram Stoker si-a imaginat ca ar fi castelul contelui-vampir Dracula si unde an de an se organizeaza petreceri de Halloween, la care participa turisti din afara tarii, a fost scos la vanzare pentru aproximativ 7 milioane de euro, potrivit anuntului postat online de o agentie imobiliara din Cluj-Napoca.

Conform datelor publicate pe site-ul spatiicomerciale.ro, pretul de vanzare a fost stabilit la 5,8 milioane euro, fara TVA, hotelul avand o suprafata de aproximativ 4.100 metri patrati si un teren aferent de peste 16.000 metri patrati, 66 de camere destinate turistilor, dispuse pe trei nivele, crama, restaurant, terasa, dar si o statie proprie de captare si tratare a apei.

La demisolul hotelului se afla si principala atractie pentru amatorii de senzatii tari: "camera groazei" sau cavoul in care isi doarme somnul de veci celebrul vampir.

Hotelul a fost construit in perioada 1976-1983 la peste 1.100 metri altitudine, in Pasul Tihuta din judetul Bistrita-Nasaud, in stilul unui castel medieval, din dorinta autoritatilor judetene de a fructifica in scop turistic legenda lui Dracula.

Pe site-ul propriu, hotelul se recomanda a fi "singurul de pe glob care poarta numele contelui-vampir".

Imobilul apartine in prezent omului de afaceri Ioan Moldovan, care a figurat ani la randul in topul celor mai bogati romani, cu afaceri in domeniul hotelier si in industria alimentara.

Luna trecuta, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud a informat ca una dintre firmele lui Ioan Moldovan, avand ca domeniu de activitate procesarea carnii, va disponibiliza colectiv 124 de angajati din totalul de 221, incepand cu data de 15 martie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Castel Dracula vanzare, #Castel Dracula Pasul Tihuta , #Turism in Romania