ANAT sutine mentinerea Ministerului Turismului

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 14:33
2033 citiri
ANAT sutine mentinerea Ministerului Turismului

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) se arata ingrijorata in legatura cu posibilitatea desfiintarii Ministerului Turismului si recomanda pastrarea acestui minister in viitorul Guvern al Romaniei, potrivit unui comunicat emis marti de ANAT si preluat de NewsIn.

In anul 2009, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a reusit alaturi de Ministerul Turismului adoptarea Legii Tichetelor de Vacanta (care a si fost aplicata, existand firme si institutii care si-au recompensat astfel angajatii) precum si elaborarea, in cadrul Consiliului Consultativ al Turismului, a proiectului de Lege a Turismului care este in acest moment in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Turismului, se arata in comunicatul ANAT.

"In calitate de exponent al comunitatii agentiilor de turism din Romania, ANAT considera ca mentinerea continuitatii acestei structuri va asigura finalizarea cu succes a multor proiecte demarate in vechiul mandat, dar nefinalizate inca.

ANAT este ingrijorata in legatura cu posibilitatea desfiintarii Ministerului Turismului, ca raspuns la presiunile exercitate de anumite grupuri si de aceea considera imperios necesara atentionarea opiniei publice si a mass-media asupra acestor subiecte precum si a importantei acestei structuri pentru dezvoltarea turismului romanesc", spun reprezentantii asociatiei.

"Pozitia ANAT vizavi de problemele turismului romanesc, indiferent ca este vorba exclusiv de agentii de turism sau nu, a fost intotdeauna pro-activa si interesata.

Problemele turismului romanesc sunt problemele noastre, ale tuturor celor care lucram in aceasta industrie si de aceea, existenta unui for competent care sa reglementeze industria si sa se faca promotorul intereselor breslei agentilor de turism si a celorlalti actori din turism la cel mai inalt nivel de pe pozitii de deplina egalitate, este de cea mai mare importanta", afirma ANAT.

In opinia reprezentantilor asociatiei, parteneriatul Ministerului cu asociatiile din domeniu trebuie sa continue, asa cum a inceput in cadrul sedintelor Consiliului Consultativ. "Legea Turismului trebuie promovata in Parlament, iar in aceste momente de criza economica, existenta Ministerului Turismului devine vitala pentru o industrie care acum furnizeaza 2,5% din PIB dar care si-a propus ambitios ca in cativa ani sa ajunga la 5%", au precizat reprezentantii ANAT.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#anat, #ministerul, #turismului, #legea, #tichetelor , #Turism in Romania