Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Americanii, interesati de oferta de vanzare a Castelului Dracula. Vezi cum il prezinta

Americanii, interesati de oferta de vanzare a Castelului Dracula. Vezi cum il prezinta


Castelul Bran, despre care presa americana si britanica relateaza ca a fost scos la vanzare de proprietari pentru 80 de milioane de dolari, a fost construit in secolul al XIII-lea, si este unul dintre principalele obiectivele turistice din Romania.

Cunoscut si sub denumirea "Castelul Dracula", acesta atrage anual circa 560.000 de vizitatori, spun cei de la Business Insider, care au publicat mai multe fotografii ale acestuia.

Sursa foto: Castelul Bran

Castelul Bran, a carui prima atestare documentara dateaza din 1377, este faimos datorita romanului "Dracula" al lui Bram Stoker.

Sursa foto: Castelul Bran

Castelul Bran a fost donat reginei Maria a Romaniei, in 1920 de Consiliul orasenesc Brasov, ca semn recunostinta fata de contributia ei la infaptuirea Marii Uniri din 1918. Dupa ce l-a amenajat, regina l-a lasat mostenire fiicei sale, principesa Ileana, sora regelui Carol al II-lea.

Castelul a intrat in proprietatea statului roman dupa expulzarea din tara, in 1948, a familiei regale, insa a fost abandonat si devastat.

Sursa foto: Castelul Bran

Partial amenajat ca muzeu, Castelul Bran s-a deschis publicului in 1956, iar in 1987, a intrat intr-un proces de restaurare, care a fost terminat, in mare, in 1993.

Sursa foto: Castelul Bran

Dupa Revolutie, castelul Bran a trecut in proprietatea arhiducelui Dominic de Habsburg si a surorilor sale, Maria Magdalena Holzhausen si Elisabeth Sandhofer, in 2009. Noii proprietare au redeschis oficial, pe 1 iunie 2009, monumentul istoric.

Casa de ceai a reginei Maria. Sursa foto: Castelul Bran

Dupa restituire, in in posesia lui Dominic de Habsburg au intrat, pe langa acest castel, si Casa de ceai a reginei Maria, Casa principesei Ileana, Casa administratorului, Tabernaculul Inima reginei Maria si un teren aferent acestuia, de peste 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele doua lacuri din parcul castelului, cu o suprafata totala de 1.400 mp, si drumul de acces, de 1.650 mp.

Casa principesei Ileana. Sursa foto: Castelul Bran

Dominic de Habsburg este nepotul reginei Maria si fiul principesei Ileana, si a dobandit Castelul Bran la aproape sase decenii dupa ce familia sa a fost fortata sa paraseasca tara in 1948, ca avea numai 10 ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3220 ori