5,92 milioane de straini au vizitat Romania in noua luni

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 11:50
3189 citiri
5,92 milioane de straini au vizitat Romania in noua luni
Zona Cazanele Dunarii Romania/ Sursa: tripimage.com

Numarul vizitatorilor straini in Romania inregistrati la punctele de frontiera a fost in primele noua luni din acest an de 5,92 milioane, in crestere cu 1,4% fata de aceeasi perioada din 2010, majoritatea provenind din tari situate in Europa (94,2%), arata datele publicate vineri de INS.

57,1% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania sunt din cetatenii statelor Uniunii Europene. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (34,6%), Bulgaria (17,7%), Germania (8,8%), Italia (8,0%) si Polonia (6,2%).

In ceea ce priveste plecarile romanilor in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, acestea au fost in primele noua luni de 8,58 milioane, in crestere cu 0,9%, comparativ cu perioada similara din 2010.

Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 72,3% din numarul total de plecari.

Datele transmise de Institutul National de Statistica (INS) arata ca sosirile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada ianuarie - septembrie 2011 au insumat 5,44 milioane, in crestere cu 16% fata de cele din ianuarie - septembrie 2010.

Sosirile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 78,3% din numarul total de sosiri, in timp ce turistii straini au reprezentat 21,7% din numarul total de sosiri. Sosirile in hoteluri detin o pondere de 76,4% din total.

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in primele noua luni din 2011 au insumat 14,11 milioane, in crestere cu 12,5% fata de perioada similara din 2010. Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 83% din numarul total de innoptari, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 17%.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in ianuarie-septembrie 2011 a fost de 27% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 1,2 puncte procentuale fata de primele noua luni ale anului trecut. La hoteluri s-a inregistrat un indice de utilizare neta a locurilor de cazare de 32%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#numar turisti straini crestere, #turisti UE Romania crestere , #Turism in Romania