Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Coasta de Azur atrage anual 20.000 de romani, care cheltuiesc milioane de euro

Coasta de Azur atrage anual 20.000 de romani, care cheltuiesc milioane de euro


Aproximativ 20.000 de turisti romani isi petrec concediul pe Coasta de Azur. Ei cheltuiesc doar pe cazare si masa peste 4,5 milioane de euro, potrivit datelor Comite Regional du Tourisme (CRT) Riviera Cote d'Azur, institutia de stat care se ocupa cu promovarea turismului pe Coasta de Azur.

Astfel, la hotelurile de pe Coasta de Azur merg anual peste 20.000 de turisi romani, care cumuleaza aproximativ 60.000 de nopti.

Aproximativ 20.000 de turisti romani se cazeaza in fiecare an in hotelurile de pe Coasta de Azur si cheltuiesc doar pe cazare si masa peste 4,5 milioane de euro, potrivit reprezentantilor autoritatii de turism, iar in zona au resedinta in jur de 1.000 de romani.

"Cand calculam costul unui sejur pe Coasta de Azur nu putem include si biletul de avion, care difera in functie de mai multi factori, cum ar fi distanta, companie etc. Avem insa o estimare a costurilor unui sejur tinand cont de cazare si sumele cheltuite pe mese. Un roman cheltuieste aici 75 de euro pe zi", a declarat Eric Dore, directorul general al CRT Riviera Cote d'Azur.

Din aceste date reiese ca 60.000 de innoptari ale turistilor romani inseamna cheltuieli cumulate de peste 4,5 milioane de euro.

Desi numarul romanilor ajunsi in zona reprezinta o mica parte din cele 11 milioane de straini care viziteaza anual Coasta se Azur, francezii cred in potentialul pietei romanesti, a doua ca marime din Europa de Est din punct de vedere al numarului de vizitatori, dupa Rusia.

Pentru turistii romani, Coasta de Azur este inca o destinatie noua si neobisnuita. Jumatate dintre ei vin pentru prima data in aceasta zona. Cei mai multi merg in Nisa (aproape 55%), mai putin de 20% la Cannes si 10% ajung in Antibes.

"Sunt si mai putini cei care aleg Monaco, insa este adevarat ca multi romani fac excursii de o zi la Monaco. Un roman din doi merge in excursie la Monaco, chiar daca este cazat intr-un alt oras de pe Coasta de Azur. Nu stiu cati romani si-au cumparat case la Monte Carlo, dar stiu ca sunt foarte multi miliardari rusi care au devenit proprietari acolo", a mai spus reprezentantul organizatiei de promovare a Coastei de Azur.

El a adaugat ca romanii care vin pentru prima data pe Coasta de Azur nu stiu ca acolo sunt si munti si ca pot alege aceasta destinatie si pentru sporturile de iarna. Tocmai de aceea, in intervalul iulie-septembrie ajung in zona aproximativ 60% din totalul romanilor dintr-un an.

Dintre romanii care ajung pe Coasta de Azur, 40% merg la shopping, 50% viziteaza un muzeu sau un monument si aproape jumatate merg la plaja. In plus, 7% merg la cele 17 cazinouri din zona.

Din cele 11 milioane de turisti straini care ajung anual pe Coasta de Azur, 20% sunt italieni, 17% vin din Marea Britanie si Irlanda si 10% din Germania.

Coasta de Azur incaseaza din turism aproximativ 5 miliarde de euro pe an, dintre care peste 65% provine de la turistii straini.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2099 ori