Turismul in Creta, tinta investitorilor israelieni

Luni, 25 Februarie 2013, ora 10:20
2103 citiri
Turismul in Creta, tinta investitorilor israelieni

Creta ar putea beneficia de investitii de aproximativ 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea turismului din partea unor oameni de afaceri israelieni, care ar urma sa investeasca atat in infrastructura insulei, cat si in amenajarea unor noi obiective turistice.

O parte din suprafata de 2,5 kilometri patrati vizata de investitorii israelieni este situata langa terenul pe care se construieste o sosea spre noul aeroport municipal, iar o alta parte este un teren de golf, scrie site-ul ekathimerini.com, conform Agerpres.

Zacharias Doxastakis a declarat ca investitia va demara numai daca statul elen va accelera procedurile de acordare a licentelor.

Programul de investitii prevede construirea unui hotel de cinci stele, un centru de conferinte, terenuri pentru practicarea diverselor sporturi, un mall, un parc dedicat Cretei si un cazino.

Investitorii israelieni au cerut Ministerului de Finante de la Atena sa activeze o lege din 1994 care permite operarea cazinourilor in Creta. Oamenii de afaceri din

Creta precum si surse de pe piata cazinourilor au apreciat ca ideal ar fi sa existe doua cazinouri, unul in estul si celalalt in vestul insulei.

Reprezentand aproximativ 15% din Produsul Intern Brut si o cincime din locurile de

munca, turismul este un sector cheie pentru Grecia. Aproximativ 15 milioane de turisti viziteaza anual Grecia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turism Creta, #investitii turism Grecia, #investitori Israel Grecia , #Turism Europa