Jocurile Olimpice 2012: Corturi pentru turisti, hotelurile s-au epuizat

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 12:16
2402 citiri
Jocurile Olimpice 2012: Corturi pentru turisti, hotelurile s-au epuizat

Jocurile Olimpice 2012, care debuteaza in iulie la Londra, deschid competitia pe piata locurilor de cazare. Intrucat camerele puse la dispozitie de hotelieri nu vor acoperi cererea ridicata, turistii pot opta pentru inchirierea unor case in regim hotelier sau pentru camping in curtile londonezilor.

Hotelierii au reusit sa rezerve aproape toate camerele, desi au scos la vanzare locuri si de doua ori mai scumpe decat ratele practicate in mod obisnuit, scrie Bloomberg.

La mare cautare sunt unitatile de cazare mai putin conventionale, de la casele care pot fi inchiriate in regim hotelier si pana la campingurile din curtile londonezilor.

Se estimeaza ca Londra va avea in iulie peste 320.000 de turisti, ei concurand cu sportivii si cu organizatorii pentru 140.000 de locuri de cazare la hotelurile din capitala Marii Britanii, potrivit estimarilor VisitBritain.

"Nu exista suficiente locuri de cazare pentru toate categoriile de public si pentru pretentiile financiare ale acestora. Tocmai de aceea londonezii vad aceasta modalitate de a-si creste veniturile oferindu-le turistilor alternative ieftine de cazare", sustin reprezentantii STR Global, o companie specializata in marketing si cercetare in domeniul hotelier.

Venituri suplimentare pentru londonezi, optiuni ieftine de cazare pentru turisti

O proprietate cu sase camere din Hammersmih, situata in apropierea Earls Court, unde vor avea loc competitiile de volei este listata pe site-urile de specialitate pentru 2.500 de lire sterline (4.000 de dolari) pe saptamana. O casa cu 10 camere costa in medie 7.500 de lire pe saptamana.

De partea cealalta, o camera de hotel va costa in perioada Jocurilor Olimpice 210 lire pe noapte, fata de 103 lire pe noapte cat costa in medie o camera la un hotel din capitala Marii Britanii in 2011.

"Daca opteaza sa inchirieze o camera mobilata, londonezii ar putea sa castige 4.000 de lire fara sa platesca nicio taxa. Singura cheltuiala pe care ar trebui sa o suporte este achitarea unei taxe pentru reclama de 20 de lire, asta in cazul in care nu vor sa isi faca proovarea direct pe site-uri specializare pentru care nu vor plati nici o lira", a precizat Claire Evans, director PicehousewaterCoopers.

Corturile, opt lire pe noapte

Cei care aleg sa isi inchirieze doar curtea pentru turistii pregatiti sa doarma in corturi nu vor avea castiguri substantiale. Pentru opt lire pe noapte de persoana, londonezii care isi transforma curtile in campinguri nu vor castiga mai mult de cateva sute de lire in perioada Jocurilor Olimpice.

Hotelurile din Londra, rezervate deja in proportie de 86-100%

Competitia pe piata unitatilor de cazare nu pare sa afecteze insa hotelierii. Lanesborough, un hotel de lux situat langa Buckingham Palace are toate camerele rezervate in perioada Jocurilor Olimpice, inclusiv o o camera de 14.000 de lire, considerata cea mai scumpa camera de la un hotel din Londra.

Lantul hotelier Intercontinental are o rata de ocupare de aproximativ 86% din camerele din Londra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Jocurile Olimpice Londra 2012, #cazare Londra iulie 2012, #cazare Jocurile Olimpice Londra 2012 , #Turism Europa