Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Franta a avut un numar record de turisti strani in 2011

Franta a avut un numar record de turisti strani in 2011


Franta, prima destinatie turistica mondiala, a primit 81,4 milioane de turisti straini in 2011, inregistrand un nou record, potrivit raportului anual al Directiei generale a competitivitatii industriei si serviciilor.

Recordul precedent a fost de 77,6 milioane de turisti in 2010, inregistrandu-se o crestere de 4,8% in 2011, in pofida unui context international instabil pe plan economic si politic, potrivit studiului.

Cetatenii din tari emergente - Rusia, China si Brazilia - raman motorul cresterii turismului strain in Franta, numarul acestora avansand cu 17%, mentioneaza studiul. Numarul turistilor chinezi in Franta a crescut cu 23,9%, dar nu reprezinta decat 1,1 milioane de persoane.

Numarul turistilor americani este in crestere cu 14%, ajungand la 3,3 milioane de persoane, dupa trei ani de scadere. In pofida situatiei cauzate de tsunami din 2011, prezenta turistilor japonezi a inregistrat o dinamica pozitiva (4,3%).

Dar clientela europeana este cea care furnizeaza de departe cel mai numeros contingent de turisti straini (83,3% in total), crescand cu 3,1% intr-un an si ajungand la 67,8 milioane.

Portugalia, Irlanda si Grecia, afectate de criza economica, acuza in comun o diminuare cu peste 15% a numarului de turisti cu destinatia Franta, in timp ce Italia si Spania, afectate de asemenea, inregistreaza cresteri ale numarului de turisti straini ce depasesc usor 10%.

Global, turistii straini au cheltuit cu 8,4% mai mult in raport cu 2010, ajungand la 33,4 miliarde de euro. Prima destinatie mondiala ca numar de turisti, Franta este a treia dupa SUA si Spania, din punct de vedere al totalului cheltuielilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2724 ori