Francezii vor trupe speciale pentru protectia turistilor. Atentatele au golit Parisul de vizitatori

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 17:00
5330 citiri
Francezii vor trupe speciale pentru protectia turistilor. Atentatele au golit Parisul de vizitatori
Foto: Wikimedia

Reprezentantii industriei de turism din Franta au solicitat guvernului de la Paris infiintarea unei unitati speciale de politie, care sa asigure securitatea turistilor ce viziteaza capitala tarii.

Estimarile facute de reprezentantii Alliance 46.2, un grup reprezentand interesele marilor operatori din turismul francez, arata ca numarul turistilor care vin in Paris ar putea scadea cu 4 sau 5 procente in acest an, ca urmare a atentatelor comise in ultimii doi ani de teroristi, relateaza Reuters.

"Imaginea Frantei s-a deteriorat serios si este de asteptat ca impactul sa se faca simtit si in 2017. Revenirea la o stare de normalitate va necesita o perioada indelungata", au apreciat reprezentantii Alliance.

Membrii Aliance 46.2, printre care se numara si Galeriile Lafayette, Club Med si Accor Hotels, au reclamat si numarul mare de jafuri comise in Paris, carora le cad prada mai ales turistii din Asia.

La inceputul acestei saptamani, pana si vedeta Kim Kardashian a fost victima unei talharii, iar gradul de nesiguranta resimtit de turistii ajunsi in Franta este de asteptat sa se amplifice.

Reprezentantii din sector sustin ca aproximativ 30.000 de slujbe sunt in pericol, ca urmare a celui mai serios declin inregistrat in ultimii 40 de ani in ceea ce priveste numarul de vizitatori intrati in capitala Frantei.

Industria turistica genereaza intre 7-8% din PIB-ul Frantei si asigura nu mai putin de 2 milioane de locuri de munca.

Evolutia sectorului s-a schimbat dramatic insa, dupa ce in luna noiembrie a anului trecut un atentat al Statului Islamic, desfasurat in Paris, a ucis 130 de oameni, localnici si turisti deopotriva, iar in luna iulie un alt terorist jihadist a ucis 86 de oameni pe Riviera franceza, intrand cu un camion in multime.

Anul trecut, Franta a fost cea mai vizitata tara din lume, cu peste 85 de milioane de turisti straini intrati in Hexagon, iar sperantele oficialilor si reprezentantilor din sector se leaga de depasirea pragului de 100 milioane.

Insa, luna trecuta, violentele inregistrate in Paris i-au fortat pe oficialii francezi sa apeleze la resursele din bugetul de rezerva pentru a plati cu 10 milioane de euro o campanie de promovare a tarii in afara granitelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#industrie turism Franta, #Stat Islamic, #atentate teroriste Stat Islamic, #atentate Franta, #venituri turism , #Turism Europa