Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Eurostat: Calatoriile cu masina domina deplasarile in interiorul UE

Eurostat: Calatoriile cu masina domina deplasarile in interiorul UE


Masina a reprezentat in 2017 principalul mijloc de transport intern in toate statele membre ale Uniunii Europene, fata de calatoriile cu trenul, autocarul sau autobuzul, arata datele prezentate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In 2017, calatoriile cu masina au reprezentat 83,3% din kilometrii parcursi de pasageri in UE, comparativ cu 8,8% in cazul autocarelor, autobuzelor si troleibuzelor, si 7,9% pentru trenuri.

In randul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent de kilometri parcursi de pasageri cu masina s-a inregistrat in Lituania (91,1%), Portugalia (88,5%), Slovenia (86,8%), in Romania procentul fiind de 80,3%.

De asemenea, cel mai ridicat procent de kilometri parcursi de pasageri cu trenul s-a consemnat in Austria (11,9%), Olanda (11,4%), Franta (10,8%), in Romania procentul fiind de 4,7%, in timp ce in deplasarile cu autocare, autobuze si troleibuze cel mai ridicat procent de kilometri parcursi de pasageri a fost in Ungaria (21,1%), Cipru (19%), Malta (17,5%), in Romania procentul fiind de 15%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2981 ori
Citeste mai multe desprecalatorie masina UE calatorii UE