Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

City break de toamna: Unde merg romanii?

City break de toamna: Unde merg romanii?


Romanilor le place sa mearga in city-break-uri chiar si dupa ce lunga vacanta de vara s-a terminat si, pentru aceasta toamna, destinatiile alese de ei sunt Berlin, Barcelona si Paris (care reprezinta 39,3% din totalul rezervarilor facute in aceasta perioada), potrivit datelor Tripsta.

Larnaca, Atena si Praga sunt si ele destinatii preferate de romani pentru vacante de scurta durata care au loc dupa ce vara s-a terminat (14,6% din totalul rezervarilor).

Tarile europene invecinate au si ele destinatii atractive pentru city-break-urile calatorilor romani in cautare de excursii de scurta durata la inceputul toamnei.

Intre destinatiile preferate din tarile vecine se regasesc Dubrovnik (Croatia), apoi Sofia, capitala Bulgariei.

Dorind sa descopere locuri noi si sa experimenteze stiluri de viata diferite, calatorii romani au rezervat calatorii de scurta durata si catre destinatii neobisnuite dar pline de cultura si istorie, aflate departe de continentul European: de la coastele Africii la America de Sud sau China (14,6% din totalul rezervarilor).

Femei versus barbati: ce aleg calatorii romani sa viziteze in aceasta toamna?

In conditiile in care rezervarile facute de femei si cele realizate de barbati sunt aproape egale ca proportii (51%-49%), principalele trei destinatii au fost aceleasi pentru toti calatorii.

Cu toate acestea, femeile au rezervat mai multe calatorii spre Paris, in timp ce barbatii au ales mai des Barcelona pentru city-break-uri, in timp ce Berlinul a fost principala destinatie pentru toti calatorii pentru aceasta perioada.

In ceea ce priveste rezervarile pentru destinatii exotice, 67% dintre ele au fost facute de catre barbati, care au planificat calatorii catre destinatii precum Agadir (Moroc), Amman (Iordania), Medellin (Columbia) si Tel Aviv (Israel), in timp ce femeile au ales Zhengzhou (China) si Dubai (Emiratele Arabe Unite).

Desktop vs mobil in planificarea city-break-urilor de toamna ale romanilor

Atunci cand si-au planificat calatoriile scurte de toamna, romanii au folosit in principal desktop-uri (91%) pentru rezervari si achizitia de bilete de calatorie, in timp ce aproape o zecime dintre ei (9%) au folosit dispozitive mobile pentru a face acelasi lucru.

Barbatii au fost cei care au realizat 67% din totalul rezervarilor de pe mobile, in timp ce rezervarile facute prin intermediul computerelor de tip desktop au fost realizate in proportie aproape egala de femeile si barbatii romani pasionati de calatorie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2832 ori
Citeste mai multe desprecity break toamna destinatii city beak