Chinezii, cei mai doriti turisti: Parisul si Berlinul vor sa faciliteze obtinerea vizelor

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 10:26
2724 citiri
Chinezii, cei mai doriti turisti: Parisul si Berlinul vor sa faciliteze obtinerea vizelor

Franta si Germania vor sa atraga cat mai multi turisti chinezi prin facilitarea procedurilor de obtinere a vizei.

Turistul chinez cheltuieste foarte mult in timpul calatoriilor pe care le efectueaza adesea in grup si care includ numeroase tari.

Cele doua tari au inaugurat marti la Beijing un centru comun de vize, destinat facilitarii si accelerarii procedurilor de autorizare a intrarii in spatiul Schengen, unde competitia pentru a atrage turistii chinezi devine din ce in ce mai acerba, relateaza AFP, scrie Agerpres.

"Au fost 1.100.000 de vizitatori chinezi in Franta anul trecut, asteptam mai multi anul acesta", a declarat pentru France Presse Sylvie Bermann, ambasadorul francez la Beijing. "Am creat mijloacele pentru a accelera procedurile", a adaugat aceasta.

La randul sau, Germania a acordat 207.000 de vize turistilor din China continentala in 2010, apoi 234.000 in 2011 si 212.000 in perioada ianuarie-septembrie a anului curent, a indicat Margret Uebber, sef al sectiunii consulare al Cancelariei germane.

Intampinand dificultati in fata inflatiei de cereri de vize, autoritatile franceze si germane au externalizat procedurile de acordare a acestora, incredintandu-le companiei specializate TSLcontact.

Alegerea destinatiei de intrare in spatiul Schengen inseamna profituri importante pentru tara in cauza: compania aeriana nationala (de exemplu Air France pentru Franta) este adesea preferata.

Capitala unde soseste turistul este de asemenea si cea in care acesta isi face cumparaturile inainte sa plece din nou, pentru o suma estimata medie de 1.500 de euro in cazul unui vizitator din China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este Campionatului European, mult așteptatul Euro 2024. Între 14 iunie și 14 iulie, Germania este gazdă pentru cele 24 de reprezentative...
#turisti chinezi, #Franta Germania turisti chinezi, #turisti chinezi vizita, #Paris Berlin turisti chinezi , #Turism Europa