Bulgarii si grecii se intrec in oferte destinate turistilor rusi

Luni, 21 Martie 2016, ora 15:50
3295 citiri
Bulgarii si grecii se intrec in oferte destinate turistilor rusi
Foto: Wikimedia

Grecia si Bulgaria au cele mai mari sanse de a inlocui Turcia in optiunile turistilor rusi. Hotelierii si agentiile de turism din cele doua tari europene se intrec in oferte care de care mai atractive pentru vizitatorii din Rusia.

In urma sanctiunilor impuse de Moscova, dupa doborarea avionului militar rusesc de catre aviatia turca, litoralul turcesc a devenit un fruct interzis pentru turistii rusi, cele doua tari vecine avand sansa de a suplini aceasta lipsa, remarca Hurriyet Daily News.

Destinatii noi

Grecii au modificat procedurile de acordare a vizelor pentru turistii rusi, o viza pe o perioada de trei ani fiind acordata in mai putin de o zi, in vremne ce bulgarii au redus taxele pentru acordarea acestora, anunta si cotidianul Milliyet.

In cursul anului trecut, numarul turistilor rusi intrati in Turcia a fost de 3,5 milioane, o mare parte dintre acestia urmand sa isi caute de acum alte destinatii de vacanta.

Agitatia starnita de promotorii industriilor de turism din Grecia si Bulgaria se face simtita si la Moscova, Oleg Safonov, seful unei agentii de turism din Rusia anuntand ca cele doua tari au sanse de a deveni destinatiile preferate de concediu pentru multi conationali de-ai sai.

Grecii au si deschis mai multe birouri de turism in capitala Rusiei, pentru a momi turistii, in vreme ce bulgarii au anuntat ca renunta si la procedura de amprentare a calatorilor veniti din Rusia.

In 2013, Grecia a avut 1,5 milioane de calatori din Rusia, anul acesta existand sperante ca acest record va fi doborat.

Pierderi masive

In lumina relatiilor inghetate dintre Moscova si Ankara, dar si a frecventelor atentate teroriste din Turcia, industria de turism din aceasta tara se asteapta ca anul acesta sa inregistreze pierderi de peste 12 miliarde dolari.

La aproape 4 luni de la doborarea avionului militar rusesc, numarul calatorilor veniti din Rusia in Turcia a scazut cu peste 50%.

Saptamana trecuta, agentia federala de turism a Rusiei, Rostourism, a reacordat licenta de functionare pentru 13 din cei 19 tour-operatori turci prezenti pe piata din Rusia, dar acest lucru nu garanteaza o revenire a rusilor pe plajele de la Egee si Mediterana.

Fata de anul trecut, agentiile de turism din Rusia inregistreaza cresteri de 20-30% pentru pachetele de vacanta in destinatii precum sud-estul Asiei, Cipru, Grecia si Bulgaria, semn ca rusii si-au facut deja planurile.

Unii prefera chiar statiunile rusesti de la Marea Neagra, unde sunt peste 200 de hoteluri, cu capacitate de 8.000 de locuri, dar lipseste formatul all-inclusive intalnit pe litoralul turcesc.

In acelasi timp, in Turcia, numarul rusilor veniti in vacanta in luna ianuarie a fost de doar 22.106, cu 56,7% mai putin decat in ianuarie 2015. In Antalya, in cursul lunii februarie, doar 55 de turisti rusi au calcat pragul hotelurilor.

Cum a ajuns România la un dezechilibru major între firmele falimentare și cele noi înființate. Problemele domeniului IT în UE
Cum a ajuns România la un dezechilibru major între firmele falimentare și cele noi înființate. Problemele domeniului IT în UE
Mediul de afaceri din Uniunea Europeană nu și-a revenit încă după șocul dublu al pandemiei de coronavirus și criză energetică, arată ultimele informații la nivel european. În primele...
„Regele crypto", snopit în bătaie după ce a păcălit investitorii naivi: „Nu am vrut să distrug viața cuiva!". Ce a făcut cu banii
„Regele crypto", snopit în bătaie după ce a păcălit investitorii naivi: „Nu am vrut să distrug viața cuiva!". Ce a făcut cu banii
Aiden Pleterski este unul dintre așa-zișii „Regi ai Crypto", care au păcălit o mulțime de cetățeni naivi. În urma faptelor sale, mai mulți investitori s-au răzbunat și l-au snopit în...
#turisti rusi, #oferte turistice Greca, #oferte litoral Bulgaria, #pierderi turism Turcia , #Turism Europa